2024.03.29, Péntek
BKK: hétfőn forgalomkorlátozások lesznek Budapesten külföldi delegációk miatt
Illusztráció, pixabay.com

BKK: hétfőn forgalomkorlátozások lesznek Budapesten külföldi delegációk miatt

MTI

2021.12.13. 10:19

A korlátozások a BKK járatait is érintik, ezért hétfőn Budapesten a felszíni közlekedésben hosszabb menetidőkre kell számítani.

Hirdetés

Hétfőn Budapesten külföldi delegációk közlekedése miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A hatóságok a delegációk miatt több forgalmas útvonalat, csomópontot időszakosan lezárhatnak, a közlekedést rövid időre megállíthatják. A korlátozások a BKK járatait is érintik, ezért hétfőn Budapesten a felszíni közlekedésben hosszabb menetidőkre kell számítani.

Érdemes a metrót választani, illetve a szokottnál korábban útnak indulni.

Az I. kerületi Lánchíd utcát hosszabb időre, várhatóan 10 órától 22 óráig lezárják a közúti forgalom elől, a 105-ös autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár helyett a 178-as autóbusz Alagút utca, Szarvas tér és Dózsa György tér megállóhelyein áll meg.

Az aktuális közúti és közösségi közlekedési változásokról a bkkinfo.hu oldalon, valamint a BKK Info Facebook-oldalán olvashatók friss információk - közölte a BKK.

Hétfőn Magyarországra látogat Emmanuel Macron francia köztársasági elnök, és csúcstalálkozón vesz részt a visegrádi országok miniszterelnökeivel. A tervek szerint a francia államfő kétoldalú megbeszélést folytat Áder János köztársasági elnökkel, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel, azután csatlakozik a V4-ek kormányfői egyeztetéséhez.

HelyiBKKforgalommenetrendváltozásútlezárás