2024.03.29, Péntek
Több mint 9000 négyzetméteres új iskola épül a fővárosi agglomerációban
Látványterv: kistarcsa.hu

Több mint 9000 négyzetméteres új iskola épül a fővárosi agglomerációban

magyarepitok.hu

2022.01.02. 10:00

16 alaptantermes – összesen 38 oktatási helyiséggel megtervezett – általános iskolát kap Kistarcsa.

Hirdetés

Két napon belül ez második hírünk Budapest határában épülő új iskoláról, mindkettő egy nagyszabású állami program részeként valósul meg a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. megbízásából. A 16 települést és 14 ezer gyermeket érintő, 60 milliárd forintos agglomerációs iskolaprogramról itt írtunk utoljára bővebben. Míg csütörtökön a Duna pesti oldalán a főváros délre fekvő Dunaharaszti új iskolájáról írtunk, most a főváros délkeleti határában fekvő Kistarcsa új oktatási intézményéről közlünk részleteket.

 

Háromszintes lesz az új iskola

Mint az uniós közbeszerzési értesítőből kiderül, a projektet idén nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánították. Most a 16 tantermes iskola tervezésére és kivitelezésére együtt írtak ki pályázatot. Eszerint egy újépítésű, földszinttel együtt hátomszintes, nettó 9062 négyzetméteres épületet fognak kialakítani.

Az iskolában művészeti tagozat és sporttagozat is lesz, illetve speciális nevelési igényű diákokat is ki fogja szolgálni. Ennek megfelelően a vasbeton monolit szerkezetű épületben többek között kialakítanak

  • 16 tanteremmet
  • 6 szaktanteremet
  • 7 csoportszobát
  • 4 műhelyt
  • 4 sajátos nevelési igényű tanulók kiszolgálásra alkalmas tanteremet
  • illetve egy hasonlóan kialakított foglalkoztatót is.

Így összesen 38 oktatási helyiség lesz az intézményben.

 

Több mint 1000 négyzetméternyi tornaterem is épül

Mindemellett egy 734 négyzetméteres tornatermet, egy 229 négyzetméteres féltornatermet és egy 118 négyzetméteres gyógytestnevelési termet is átadnak majd benne, valamint saját játszóteret is kap.

Az iskolához aszfaltozott parkolót is építenek majd és kialakítják a közúti csatlakozását is, mint ahogy a közművek kapcsolatait is, illetve a kiírás szerint határozottan zöld megoldásokkal, közel nulla energiaigényű épületként kell megtervezni.

Helyiúj iskolaépületKistarcsaiskolaépítésBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)