2024.03.19, Kedd
Korszerűsödhet a Fradi fellegvára
Fotó: Market Zrt./Facebook

Korszerűsödhet a Fradi fellegvára

magyarepitok.hu

2022.01.22. 10:00

Az Üllői úti sportlétesítményben elvégzik a kamerarendszer átépítését, a beléptető és fizetési rendszer, valamint a pálya- és showvilágítás kiépítését.

Hirdetés

Az EBP Építő Group Kft. nyertes ajánlattevőként korszerűsítheti a Groupama Arénát 2,1 milliárd forint értékben – szerepel az uniós közbeszerzési értesítőben. A BMSK beruházásában megvalósuló projektben a nyertes cég feladata

„a Groupama Aréna korszerűsítése tárgyú beruházás tervezése és generálkivitelezése, mely magában foglalja a Stadion épület meglévő állapotról indulóan a rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban történő kivitelezését, épület rekonstrukcióval és fejlesztéssel egyaránt.”

 

Állandó kiállítás is helyet kap az arénában

A beruházással érintett nettó hasznos alapterület csaknem 50 ezer négyzetméter. A nemzetközi mérkőzésen 22 ezer fő, bajnoki mérkőzésen több mint 23 ezer fő befogadására képes sportlétesítményben többek között elvégzik

  • az MLSZ stadionbiztonsági követelményrendszer minősítésének megfelelő kamerarendszer átépítését, kibővítését és a szitakötő rendszer integrációját,
  • a beléptető és fizetési rendszer kiépítését,
  • a sportlétesítmény pálya- és showvilágításának kiépítését, valamint üzembe helyezését,
  • valamint emelik a Telekom szektor komfortját és cserélik a szerverszoba klimatizációját.

A fejlesztés során nettó 225 négyzetméter hasznos alapterületű, kulturális célú muzeális kiállítóhely jön létre. Az állandó kiállítás kiviteli terveinek elkészítése, megvalósítása és az eszközök, berendezések szállítása, beüzemelése, majd az ehhez kapcsolódó hardver eszközök installálása, beszerelése és beállítása, továbbá a kiállításban való elhelyezése is a feladatok közé tartozik.

A kivitelező vállalja a 175 négyzetméter grafikai felület tervezését és gyártását, valamint egyedileg gyártott bútor és installáció megvalósítását. A fejlesztés révén korszerűsödnek a sportlétesítményben lévő LED falak és Digital Signage monitorok, valamint kiépítik a Digital Signage rendszert. A kasszarendszer bővítését is elvégzik új éttermi kiszolgáló munkaállomásokkal, emellett az IT rendszer kiépítését is tartalmazza a csomag.

HelyiBudapeststadionépítésBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)EBP Építő Group Kft.