2024.03.28, Csütörtök
Számítunk a véleményére - Társadalmi egyeztetés indul a Normafa kiszolgálásának bővítéséről
Fotó: BKK / Nyirő Simon

Számítunk a véleményére - Társadalmi egyeztetés indul a Normafa kiszolgálásának bővítéséről

Budapesti Közlekedési Központ

2022.04.30. 10:00

A Budapesti Közlekedési Központ fejleszti a Normafa térségének közösségi közlekedési kiszolgálását. A tervek szerint 2022 júliusától a Normafától és az Eötvös úttól minden időszakban elérhetővé válik a XII. kerület központi területe, Dél-Buda és az M4-es metró, valamint a Svábhegy és a Széll Kálmán tér között a 21-es autóbuszcsalád sűrűbben közlekedik.

Hirdetés

A BKK új társadalmi egyeztetést indít a Svábhegy és a Normafa térségében közlekedő autóbusz-járatok fejlesztéséről, amellyel kapcsolatban várja az észrevételeket.

Ismerje meg a BKK javaslatát!

A BKK a kerületen belüli és a városi kapcsolatok bővítése érdekében, utasészrevételek alapján az alábbiak szerint fejleszti a Normafa térségének kiszolgálását:

• A 212-es busz minden időszakban meghosszabbított útvonalon, azaz hétköznap, valamint hétvégén reggel és este is a Normafáig közlekedik. Ezzel a fejlesztéssel a Normafáról és az Eötvös útról minden időszakban elérhetővé válik a XII. kerület központja, Dél-Buda és az M4-es metró. Csúcsidőszakban az utasforgalomhoz igazodva 212A jelzéssel sűrítő járatok indulnak a Boráros tértől a Svábhegyig.

• A 21-es autóbuszcsalád, a 212-es járatokhoz hasonló új struktúra szerint, az utasforgalmi igényeknek megfelelően közlekedik: az autóbuszok a Széll Kálmán tértől 21B jelzéssel Csillebércig, 21-es jelzéssel a Normafáig, csúcsidőben pedig 21A jelzésű sűrítő járatokkal a Svábhegyig közlekednek.

• A fejlesztés eredményeképpen a Svábhegy és a Normafa között változatlan járatsűrűség mellett nagymértékben bővülnek az Eötvös úton élők közvetlen városi kapcsolatai, és egyszerűbbé válik a Normafa megközelítése több területről is. A Svábhegy és a Széll Kálmán tér között a 21-es autóbuszcsalád a jelenleginél sűrűbben közlekedik, ezzel igazodva a növekedő utasforgalmi igényekhez.

• A Csillebérc, KFKI-ig közlekedő 21B autóbuszok – mérsékelve a budai hegyvidék terhelését – hétvégén kora hajnalban és késő este a Csillebérc, KFKI és Csillebérc, Gyermekvasút között Telebuszként közlekednek, így csak akkor mennek végig az útvonalukon, ha erre tényleges utazási igény jelentkezik.

A változások bevezetésének tervezett időpontja: 2022. július.

A BKK várja az észrevételeket 2022. május 10-ig a BKK honlapján meghirdetett társadalmi egyeztetés felületen.

HelyiBKKsvábhegyNormafa