2024.03.29, Péntek
Irodaház és hotel épül Buda szívében egy 19. századi klasszicista épületet újjáélesztve
Látványterv: Market Asset Management Zrt.

Irodaház és hotel épül Buda szívében egy 19. századi klasszicista épületet újjáélesztve

magyarepitok.hu

2022.05.05. 10:09

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Bem Center beruházás, amely a Market Asset Management Zrt. fejlesztéseként a Market Építő kivitelezésében valósul meg.

Hirdetés

Több mint 65 millió euró, vagyis 24 milliárd forint értékű projektfinanszírozási hitelszerződést írt alá a Market Asset Management Zrt. leányvállalata és a Raiffeisen Bank. A banki forrás által a Market Csoporthoz tartozó ingatlanfejlesztő és ingatlan-vagyonkezelő cég a Bem Center irodaház és Intercontinental Kimpton Hotel vegyes funkciójú ingatlanfejlesztést valósítja meg.


Mélygarázs, tetőterasz és spa is a tervek között

A komplexum 2023-ra készül el a budai Bem téren, a Bem Center irodaházat és a mellette épülő Intercontinental Kimpton Hotelt is magába foglalva. A beruházásnak köszönhetően tehát hotelként és irodaházként születik újjá a Radetzky-laktanya, amely

  • “A” kategóriás irodahelyiségeket,
  • 127 szobás, boutique hotelt,
  • éttermeket, bárt, kávézót,
  • közösségi tereket,
  • skybar jellegű tetőteraszt,
  • 402 férőhelyes mélygarázst,
  • valamint a jelenlegi tervek szerinti day spa-t is kínál majd.


Az irodaház és hotel által megtermelt cash flow biztosítja a szükséges fedezetet

Scheer Sándor, a Market Asset Management Zrt. igazgatóságának elnöke fontos mérföldkőként értékelte a most született hitelszerződést. "Sikerült a nemzetközi színvonalú projekt megvalósításához szükséges banki forrást megszerezni. A Market Csoport és a Raiffeisen Bank ezzel a hitelügylettel tovább erősíti sikeres együttműködését” – mondta el.

Horváth Csaba, a Market Asset Management Zrt. befektetési és finanszírozási igazgatója kiemelte, sikerült megtalálnuik a projekt számára legmegfelelőbb, testre szabott projektfinanszírozási megoldást. "A szerződés lehetőséget teremt a beruházás ütemterv szerinti megvalósításához, valamint közép-hosszú távú üzemeltetéséhez, a banki biztosítéki szempontokat maximálisan figyelembe véve.

Ezek közül a legfontosabb szempont, hogy a beruházás befejezését követően az irodaház és hotel által megtermelésre kerülő cash flow a Raiffeisen Bank által elvárt prudens módon, tartalékokkal fedezetet biztosít a banki adósságszolgálatra. Köszönjük a Raiffeisen Banknak a megtisztelő, új együttműködési lehetőséget!” – tette hozzá.


Klasszicista gabonatárolóként épült, később jelentősen leromlott

A közlemény azzal zárul, hogy a hotel üzemeltetője a világhírű Kimpton Hotels & Restaurants lesz, amelynek ez az első szállodája Közép-Európában, illetve Budapesten.

A belső tereket a világszerte ismert amszterdami Marcel Wanders belsőépítész iroda tervezi meg.

A Radetzky-laktanya területén 1840-ben alakítottak ki egy klasszicista stílusban megépített gabonatárolót, majd 1897-ben Benedicty József tervei alapján átépítették az épületet kaszárnyává. Az épület a 20. században számos funkciót betöltött, majd a rendszerváltás utáni időkben az állaga jelentősen megromlott, és hosszú éveken át üresen állt. A Market Asset Management Zrt. korábbi híre szerint a most zajló projektben a Bem téri létesítmény megőrzi az egykori Radetzky-laktanya homlokzatát, a 21. századi kihívásoknak maximálisan megfelelve.

HelyiBudapestMarket Építő Zrt.szállodaberuházásmélygarázsiroda