2024.03.19, Kedd
Átszállás nélkül Pesterzsébetről a belvárosba – szombaton indul a 2B villamos
Fotó: BKK / Nyirő Simon

Átszállás nélkül Pesterzsébetről a belvárosba – szombaton indul a 2B villamos

Budapesti Közlekedési Központ

2022.08.12. 12:10

Közvetlenül, átszállás nélkül is elérhető ettől a hétvégétől Pesterzsébetről a pesti belváros: augusztus 13-án, szombaton indul a 2B villamosjárat.

Hirdetés

A pesti fonódó villamoshálózat kiépítésének részeként induló új villamos összeköttetést biztosít Pesterzsébet, Pacsirtatelep és a Jászai Mari tér között, átszállás nélkül elérhetővé téve Budapest XX. kerületéből a Boráros térnél a 4-es és a 6-os villamost, a Fővám térnél az M4-es, a Vigadó térnél az M1-es, a Kossuth Lajos térnél pedig az M2-es metrót. A Budapesti Közlekedési Központ idén tavasszal indított társadalmi egyeztetést a témában, ennek kiértékelése után döntött az új járatról.

Az újonnan induló villamossal jelentősen gyorsabban és átszállás nélkül érhető el Pesterzsébetről a pesti belváros, mint a jelenleg közlekedő járatokkal.

A 2B villamos augusztus 13-tól, szombattól a hét minden napján közlekedik, napközben 15, az esti órákban 20 percenként indulnak a szerelvények a Jászai Mari tér és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között, az átszállásmentes szolgáltatás a késői órákban is elérhető.

A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló új járat egyben közvetlen belvárosi és metrócsatlakozási kapcsolatot biztosít a Mester utca és Vágóhíd utca kereszteződésének környékén kiépülő új negyed lakóinak is.

Térkép: BKK

Sűrűbb villamosközlekedés a Pesti Duna-parton

Augusztus közepétől a pesti Duna-parton már három járattal, a 2-es, a 2B és a 2M villamossal utazhatunk, ezek együttesen a mainál sűrűbben indulnak majd. Az új járat indulásától függetlenül a 2-es, a 2M és a 24-es villamos útvonala nem változik, azok továbbra is az eddig megszokottak szerint járnak, de a 2M járat a mainál sűrűbb menetrend szerint közlekedik.

Az 51-es villamos a jövőben csak csúcsidőben közlekedik, azon kívül az 51A villamossal lehet utazni a Ferenc körút és Könyves Kálmán körút térsége között. A Mester utca Haller utca és Ferenc körúti szakaszán a villamosok változatlan kínálattal közlekednek: az 51-es és az 51A villamosok követési ideje nem változik. Az eddig a Mester utcából Pesterzsébet felé induló utasok számára a Boráros teret is érintő, egész nap közlekedő 2B villamost ajánlja a BKK.

Az utazások megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

HelyiBKKpesti fonódó villamosvillamosPesterzsébet