2024.03.29, Péntek
Veszélyes csomópont átépítése kezdődik meg Érden
Illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Veszélyes csomópont átépítése kezdődik meg Érden

magyarepitok.hu, erdmost.hu

2022.10.12. 11:00

A kivitelezés a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásával, a Colas Út Zrt. munkájával valósul meg.

Hirdetés

Hivatalosan is átadták a négyágú körforgalom munkaterületét az érdi Vadlúd utca és a Zámori út kereszteződésében – derül ki az erdmost.hu cikkéből.

A tervek szerint egy év múlva már a sokkal biztonságosabb körforgalmon át lehet majd közlekedni Érd és Tárnok határában lévő Vadlúd utca és Zámori út kereszteződésében.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk a közlekedésjavító projekt a NIF beruházásában a Colas Út Zrt. kivitelezésével valósul meg nettó 644 millió forintból.

 

A rendkívül balesetveszélyesnek számító csomópont átépítése már évekkel ezelőtt felmerült, valamint arról is szó volt, hogy lámpás kereszteződést alakítanak ki. Végül a körforgalom mellett döntöttek, mert annak az áteresztő képessége nagyobb, és így a forgalmas kereszteződésben kisebb lehet az esélye, hogy dugók alakuljanak ki.

A beruházás során az útépítés és forgalomtechnika mellett az útvíztelenítés (vagyis az árkok, csatorna szakaszok kialakítása) is a munka részét képezi.

A következő napokban a terület előkészítését végzi majd a Colas, ezt követően a közművek és a földalatti csövek cseréje következik, viszont a beruházás igazán látványos része, az útépítés csak jövőre indulhat el.

HelyiÉrdColasNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)körforgalom