2024.04.19, Péntek
A Market építi fel a Siemens Energy 17 ezer négyzetméteres üzemcsarnokát a fővárosban
Fotók: Market Építő Zrt./Facebook

A Market építi fel a Siemens Energy 17 ezer négyzetméteres üzemcsarnokát a fővárosban

magyarepitok.hu

2022.11.10. 11:15

Erőművek működtetéséhez szükséges gépeket gyártanak majd benne.

Hirdetés

Nagyberuházásban épül Északkelet-Budapesten gáz- és gőzerőművek komponenseit előállító üzemcsarnok – számolt be a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Mint írják, a létesítmény alapkövét kedden tették le, az építkezéssel pedig a Siemens Energy már működő gyártóközpontját bővítik tovább.

A fővárosi XV. kerületben a 17 ezer négyzetméteres, kétszintes csarnokban a földszinten a termelés, az emeleten pedig a raktározás és egy hegesztőképzési centrum kap majd helyet – derül ki a kivitelező Market Építő Zrt. Facebook-posztjából.

 

Jörn Schmücker, a Siemens Energy Kft. felügyelőbizottságának elnöke (b1), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b2), Markus Kupetz, a Siemens Energy ügyvezető igazgatója (j3), Goszták Árpád, a Siemens Energy gazdasági igazgatója (j2) és Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója (j1)

Az alapkő-letételi ünnepségen elhangzott:

a Siemens Energy Kft. mintegy 30 milliárd forintos beruházással 400 munkahelyet hoz létre a következő években Magyarországon.

Nagyszabású képzési programot is indít a beruházó

 

 

Szijjártó Péter külügyminiszter elmondta: Magyarország a világranglista tizedik helyén ál a gázturbina-alkatrészek exportjában, a gőzturbina-alkatrészek esetében pedig a tizenötödik helyen, és a fejlesztések nyomán tovább javulhat ez a pozíció.

„Az energiaelőállításhoz szükséges termelési kapacitások és az ezen iparághoz szükséges tudás hatalmas versenyelőnyt jelent, s Magyarország ebben a versenyben tesz egy nagy lépést előre”

- emelte ki.

A Siemens Energy Kft. egyúttal bejelentett egy 2,7 milliárd forint értékű képzési programot is, melyhez az állam mintegy 630 millió forint támogatást biztosít.

HelyiBudapestüzemépítésüzemfejlesztésMarket Építő Zrt.XV. kerület