2023.09.27, Szerda
Jövő vasárnap tartják a X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futást
Fotók: facebook.com/lassegyesulet

Jövő vasárnap tartják a X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futást

MTI

2022.11.22. 12:48

Jövő vasárnap rendezik meg a Margitszigeten a X. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futást - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Hirdetés

Troznai-Nagy Hunor, a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének (LÁSS) elnöke elmondta, hogy az indulók egy vagy két szigetkört, illetve 400 métert tehetnek meg az önkéntesek és a látássérültek közös jótékonysági futásán.

Hozzátette, hogy a rendezvény helyszínének - a Margitszigeti Atlétikai Centrum - befogadóképessége körülbelül 750 ember, tehát ennyi futót várnak december 4-én.

A futók csengettyűt kapnak a cipőjükre, és - aki nem hoz magával - mikulássapkát is - tette hozzá az elnök.

Maár-Laza Bori meteorológus a műsorban elmondta azt is, hogy akinek kedve van, egy úgynevezett érzékenyítő kört is megtehet az atlétikai centrumban, ami azt jelenti, hogy 400 métert kell lefutni bekötött szemmel.

A meteorológus interjúkat készít majd a helyszínen, és - mint mondta - az időjárásjelentések után találkozhatnak vele a nézők az M1 aktuális csatornán.

A futásra jelentkezni a Facebookon lehet a rendezvény oldalán, illetve a szervezet honlapján a lassegyesulet.hu oldalon - hangzott el.

HelyiX. Jubileumi Jótékonysági MikuLÁSS Futásjótékonyságfutásfutóverseny