2024.04.17, Szerda
Újabb szakaszába érkezett az újpalotai útfelújítás
Fotó: Nyirő Simon / BKK

Újabb szakaszába érkezett az újpalotai útfelújítás

BKK

2022.12.16. 13:14

A STR Mély- és Magasépítő Kft. jövőre egyebek mellett a közvilágítás korszerűsítésével és a növénytelepítéssel folytatja a munkát.

Hirdetés

December 19-én, hétfőn ideiglenesen megváltozik a forgalmi rend az újpalotai Erdőkerülő utcában. Az útfelújítási munkák miatt szeptemberben egyirányúsított utcát előreláthatólag két hónapig ismét mindkét irányban használhatják az arra közlekedők a Szentmihályi út és a Zsókavár utca között. A Zsókavár utcában változatlanul két irányban haladhat a forgalom – olvasható a beruházó, Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében.

A közlemény felidézi: Újpalota közlekedését meghatározó útfelújítás zajlik az Erdőkerülő utcában és a Zsókavár utcában, ezzel egy időben a BKK a Szentmihályi út egy részét is korszerűsíti. A kivitelezés a Strabag csoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő Kft. munkájával valósul meg.

A XV. kerületi projektnek köszönhetően megújul az Erdőkerülő utca és a Zsókavár utca, ezeken kívül új gyalogos-átkelőhelyeket létesít a BKK. Jól halad a munka a Zsókavár utca belső sávjában, elkészültek a villamospálya melletti kiemelt szegélyek és parkolók, sőt a Fő téri villamosmegálló is megújult és akadálymentes lett.

 

A beruházás során figyelembe vették a közlekedők igényeit is

December 20-ától az érintett közösségi közlekedési járatok– a 96-os, a 196-os, a 196A, a 296-os, a 296A, illetve a 46-os és a 146-os, a 130-as, valamint a 973-as, a 996-os és a 996A autóbuszok – az eredeti útvonalukon járnak, a 69-es villamos pedig a Fő téren már megújult, akadálymentesített villamosmegállókban áll meg.

A tájékoztatás szerint jövőre folytatódik az érintett útszakaszok felújítása, a járdaépítés, majd a gyalogos-átkelőhelyek kialakítása, a közvilágítás korszerűsítése és a növénytelepítés.

A BKK a beruházás során a lakók és az arra közlekedők észrevételeinek és kéréseinek megfelelően:

  • kiszélesíti az Erdőkerülő utcai nyugdíjasház előtti járdát, mert az ott parkoló autóktól nehezen fértek el a gyalogosok;
  • a tervezett párhuzamos autóparkolás helyett merőlegeset alakít ki az Erdőkerülő utca 1–7. szám alatti szolgáltatóház előtt, ezzel megduplázva a rendelkezésre álló férőhelyek számát;
  • megfordította a felújítás ideje alatt az egyirányúságot az Erdőkerülő utca 1–7. szám mögötti szervizúton, ezáltal gördülékenyebbé tette a közlekedést.

 

HelyiBudapestStrabagBKKÚjpalota