2024.03.28, Csütörtök
A 10 éves Bagossy Brothers Company az MVM Dome-ban ünnepel
Fotó: Bagossy Brothers Company/facebook

A 10 éves Bagossy Brothers Company az MVM Dome-ban ünnepel

MTI

2023.02.16. 10:00

Nagyszabású koncerttel ünnepli tizedik születésnapját a Bagossy Brothers Company március 11-én az MVM Dome-ban, ahol a zenekar első magyar előadóként lép színpadra.

Hirdetés

A születésnapra hosszú műsorral, vendégekkel, egyedi vizuállal és számos meglepetéssel készülnek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A 2013 májusában alakult, máig változatlan felállásban (Bagossy Norbert - gitár, ének); Bagossy László - basszusgitár, vokál; Bartis Szilárd - dob; Tatár Attila - gitár, vokál; Kozma Zsombor - hegedű, harmonika, billentyűs hangszerek) játszó gyergyószentmiklósi zenekar népszerűsége gyors ütemben emelkedett.

A csapat energikus, közönségcentrikus koncertjeivel rövid idő alatt vált előbb az erdélyi, majd az egész Kárpát-medencei magyarság egyik legnépszerűbb zenekarává.

 

A Veled utazom című album elnyerte Magyarország legmagasabb lemezeladási fokozatát is

A Bagossy Brothers Company eddig négy stúdióalbumot (Elviszlek - 2015; A Nap felé - 2017; Veled utazom - 2019; Fordul a világ - 2021), egy szimfonikus koncertlemezt, egy kislemezt, számos klipet és egyéb anyagot jelentetett meg.

A Veled utazom hatszoros platina minősítést ért el, ennél nincs Magyarországon magasabb lemezeladási fokozat.

"Már tíz éve járjuk ezt az utat, mégis azt hiszem, hogy csak most kezdődik el igazán. Még ott vannak a csillagok, amiket bizony le kell hozni. Minden zenekar számára vannak mérföldkövek és olyan kerek számok, amik csak egyszer következnek be egy életöltő alatt" - idézte Bagossy Norbertet a közlemény.

Mint fogalmazott, a jubileumi koncert kiemelten fontos pillanat lesz számukra, új dalokkal, új látvánnyal, sok meglepetéssel készülnek. "Egy felejthetetlen Bagossy-estet szeretnénk adni mindenkinek, aki elkísért minket ezen az úton, és egyben ünnepelni egy több évtizedes barátságot, egy igazi család létrejöttét".

HelyikoncertMVM Domeprogramokzenekar