2024.03.19, Kedd
Szombaton indul az idei Pastorale családi hangversenysorozat a Pesti Vigadóban
Illusztráció, unsplash.com

Szombaton indul az idei Pastorale családi hangversenysorozat a Pesti Vigadóban

MTI

2023.03.25. 08:00

Szombaton tartják az idei Pastorale családi hangversenysorozat nyitókoncertjét a Pesti Vigadóban: A mozdulatok költészete című esten a Magyar Táncművészeti Egyetem közreműködésével mutatnak be egy különleges zenei világot - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hirdetés

Közleményük szerint a Pastorale-sorozat előadásai több mint negyedszázada varázsolják el a közönséget, gyerekeket, fiatal és idősebb felnőtteket egyaránt.

Az előadásokon a muzsikához kapcsolódva gyakran megjelennek a tánc, a képzőművészet, az építészet, az irodalom, a film- és fotóművészet alkotásai. Egy-egy szezon programja többféle tematikus hangversenyt, valamint operaelőadást és táncprogramot is kínál, így egyetlen bérlettel a közönség sokféle művészeti élménnyel gazdagodik

- hangsúlyozzák a közleményben.

A Szent István Filharmonikusok és a Magyar Művészeti Akadémia közös sorozatának idei nyitó előadásán a Magyar Táncművészeti Egyetem a főszereplő: fellépnek a balett, a modern tánc és a néptánc szakirányokon tanuló fiatal tehetségek, a közönség láthat részleteket a Coppélia és A bajadér című látványos, romantikus balettekből, valamint Vivaldi A négy évszak és Ravel Bolero című művére készült izgalmas, új modern táncprodukciókat.

A néptánc szakirányon tanuló fiatalok verbunkkal és palotással lépnek színpadra Bihari János és Erkel Ferenc dallamaira.

A Szent István Filharmonikusokat a sorozat történetében először a balettprodukciók avatott karmestere, Csányi Valéria vezényli.

A sorozat házigazdái Solymosi Tari Emőke Széchenyi-díjas zenetörténész, az előadások szerkesztője és műsorvezetője, valamint Záborszky Kálmán Kossuth-díjas karmester, a Szent István Filharmonikusok művészeti vezetője lesznek.

HelyiPesti VigadóMagyar Táncművészeti Egyetemhangverseny