2024.03.28, Csütörtök
Gazdagréten folytatta az utastájékoztatás megújítását a BKK
Fotó: BKK / Nyirő Simon

Gazdagréten folytatta az utastájékoztatás megújítását a BKK

Budapest Közlekedési Központ

2023.04.05. 15:51

​Ismét egy forgalmas budai csomópontban korszerűsítette az utastájékoztatást a Budapesti Közlekedési Központ: a társaság ezúttal a Gazdagréti tér buszvégállomáson modernizálta a megállóhelyi oszlopokat, ahol az ügyfelek ezentúl könnyebben találhatják meg a számukra megfelelő járatokat.

Hirdetés

A Budapesti Közlekedési Központ folytatta a fővárosi csomópontok utastájékoztatásának korszerűsítését. A társaság munkatársai idén a Móricz Zsigmond körtéren és a Savoya parkban, továbbá a Blaha Lujza téren, most pedig a Gazdagréti tér buszvégállomáson modernizálták a megállók tájékoztató oszlopait.

A dél-budai csomópont azért is kiemelten fontos a BKK számára, mert a Gazdagrétről induló járatokkal a BKK számos ügyfele utazik naponta Budapest belső kerületeibe, ezért az utastájékoztatási elemek megújítása itt is szükségszerű volt.

Az új elemek a korábbaikhoz képest vizuálisan korszerűbbek, az utasok számára informatívabbak és jobban illeszkednek a BKK egységes arculatába.

A BKK munkatársai első körben felmérték a megállóoszlopok állapotát, amelyeket az ügyfelek számára közérthetőbb elemekkel és táblákkal láttak el, megújították az oszlopokon található információs blokkokat, így a járatszámokat és a célirányokat mutató táblákat is.

 

 

A BKK új elemekkel segíti az ügyfelek tájékozódását

A BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy az utasok könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni. A jól látható, betűk és / vagy számok kombinációját tartalmazó kódok (például A2, C5, vagy 1, 2, 3 stb.) megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is.

Ez a megoldás hasznos akkor is, amikor egy forgalmi változás miatt egy-egy buszjárat másik megállóhelyről indul, hiszen ilyenkor az új kódok alapján könnyebben lehet azonosítani, hogy a terelt útvonalon közlekedő buszra melyik végállomási megállóban lehet felszállni.

Az elmúlt évben az Örs vezér terén, a Bosnyák téren, Kőbánya alsónál, a Batthyány téren, a Boráros téren, a Göncz Árpád városközpontban, a Széll Kálmán téren, a Határ úton, a Hűvösvölgyben, az Újbuda-központnál, a Keleti Pályaudvarnál és a Puskás Ferenc Stadion környékén található állomások utastájékoztatási rendszere újult meg.

A Budapesti Közlekedési Központ 2023-ban is kiemelten kezeli az ügyfelek tájékoztatását, ezért a társaság folytatja a jelentősebb csomópontok utastájékoztató elemeinek megújítását. A közeljövőben Óbudán a Bogdáni úti végállomáson korszerűsítik a táblákat.

HelyiBKKBudapestGazdagrét