2024.04.20, Szombat
Jelentős fejlesztés kezdődik a Semmelweis Egyetem budapesti gyakorlóiskolájában
Illusztráció: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

Jelentős fejlesztés kezdődik a Semmelweis Egyetem budapesti gyakorlóiskolájában

MTI

2023.04.23. 09:00

A Semmelweis Egyetem (SE) a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE) közösen nyert el egymilliárd forintot gyakorlóiskolák infrastrukturális fejlesztésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből.

Hirdetés

Félmilliárd forintos fejlesztési forrás segítségével újítja meg Budapesten működő gyakorlóiskoláját a Semmelweis Egyetem (SE) - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE) közösen nyertek el egymilliárd forintot gyakorlóiskolák infrastrukturális fejlesztésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből.

A pénzt fele-fele részben használhatja fel a két intézmény: a PTE a Szekszárdon működő gyakorlóiskolájára, az SE pedig a budapesti Pető András Gyakorló Iskolára fordítja a ráeső összeget.

A beruházás részeként a fővárosi gyakorlóiskolában megújulnak tantermek, a folyosók, a közös helyiségek, valamint új bútorokat és új - egyebek mellett mozgássérültek számára használatos, erőnlétet fejlesztő - eszközöket szereznek be.

A közlemény szerint a fejlesztés eredményeként az iskola versenyképessége javul, a pedagógusok régióban tartása eredményesebbé válik.

A PTE korábban közölte az MTI-vel, hogy az intézményhez tartozó szekszárdi Illyés Gyula Általános Iskola őszig teljes körű belső felújításon esik át, ott is új eszközöket szereznek be, valamint modernizálják az épülethez tartozó sport- és játszóudvart.

HelyiPécsi Tudományegyetem (PTE)Semmelweis Egyetem (SE)Pető András Gyakorló Iskola