2024.05.02, Csütörtök

Különleges, két napos rendezvényt szerveztek június 15-én és 16-án a metró felújított állomásain.

Hirdetés

Két napon át hét helyszínen zajlott a megújult M3-as metró újraindító fesztiválja – olvasható a budapestbrand.hu cikkében. A Metrófesztivál koncertekkel, kiállítással, stand-up comedyvel és játszótérrel várt minden metrózót. Mint írták az esemény Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából, a Budapest Brand és a BKV szervezésében zajlott.

Ahogy korábban megírtuk az ötéves felújítást követően május 22-től újra a teljes vonalon közlekedik az M3-as metró. Az északi, majd a déli szakasz felújítása után 2020 őszén kezdődtek el a 9 állomást magába foglaló középső (belvárosi) szakasz munkálatai. Az állomások kivitelezését a SWIETELSKY Építő Kft. végezte, a vágányok felújítása a Swietelsky Vasúttechnika Kft. feladata volt. Az egyes szakági terveket a FŐMTERV Zrt. készítette.

A korszerűsítés mérföldköveiről, kihívásairól és érdekességeiről a SWIETELSKY Építő Kft. Metróépítési Üzletágának munkatársaival Áprily Krisztián projektigazgatóval és Gyécsek Hajnalka projektvezetővel is beszélgettünk.

A Metrófesztiválon lapunk is részt vett, és fotóinkon megmutatjuk, hogyan is zajlott az esemény.

Fotó: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Stand-up-, színházi- és táncelőadásokat is műsorra tűztek

A rendezvényen két napon át a Nagyvárad tér, a Corvin-negyed, a Kálvin tér, a Deák Ferenc tér, az Arany János utca, a Nyugati pályaudvar és a Lehel tér megújult megállóiban várták eddig szokatlan programok az utazókat. A Nagyvárad téren DJ szolgáltatta a zenét, míg a Lehel téren metrótörténeti kiállítást tekinthettek meg az arra járók.

A cikk szerint hatalmas tömegeket vonzott a Kontroll című filmet is megidéző NEO zenekar, de a Jazzbois, a Soharóza imprókórus, Galactic Jackson, Barabás Lőrinc, Quixotic, Lelle, a Magyar Bárzongoristák Egyesületének zenészei és a Stinky Bugs is elvarázsolta a közönséget.

Fotó: budapestbrand.hu

A színházi műfaj fanatikusai a Baltazár Színház produkcióját és a Momentán Társulat improvizatív előadásait tekinthették meg, a Budapest Stand-up pedig előadásokkal szórakoztatta az érdeklődőket.

Aki táncra vágyott, a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékeinek Budapest Ballet Grand Prix látványát élvezhette. A mindig késésben lévők nyerhettek néhány percet, ha a Kálvin téren lépcsőzés helyett a gyorscsúszdát választották, de a labdamedence színes kis gömbjeiben is örömmel fürdőztek a gyerekek – olvasható a bejegyzésben.

Fotó: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

A Deák Ferenc téri fesztiválközpontban a Nemadomfel alapítvány kávézója, a RadioCafé élő rádióműsora és az ÉnBudapestem applikáció kitelepülése várta a járókelőket és az utazókat – zárult a Budapest Brand híre.

Galéria

HelyiBudapestSwietelsky Magyarország Kft.Swietelsky Vasúttechnika Kft.metrófejlesztésFőmterv Mérnöki Tervező Zrt.Nyugati pályaudvarmetrófelújításArany János utcaM3-as metróCorvin-negyedDeák Ferenc térLehel térNagyvárad térkálvin tér