2024.04.27, Szombat
Hotel és irodaház egyben a Népliget új központja, a Liberty - videóval
Fotók: WING Zrt.

Hotel és irodaház egyben a Népliget új központja, a Liberty - videóval

magyarepitok.hu

2023.08.01. 14:00

A Swietelsky szerkezet- és a HBM mélyépítésével felépített látványos homlokzatú komplexum első ütemébe beköltöztek a bérlők.

Hirdetés

A WING fejlesztésében megvalósuló mixed-use projekt, a Liberty első ütemének irodarésze megkapta a használatbevételi engedélyt, így beköltözhettek az első irodabérlők, az eMAG és a GEODIS – derül ki az ingatlanfejlesztő közleményéből. Az épületrész átadásával szintén megnyílik a vásárlók előtt a Focivilág és Absolute Teamsport sportkereskedelmi hálózat közös kereskedelmi üzlete 360 négyzetméteren.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

A Népliget új irodanegyede meghatározó fejlesztéséről rendszeresen tájékoztattunk a magyarepitok.hu-n, legtöbb alkalommal a kivitelezők segítségével. A Liberty mélyépítési munkáit a HBM Soletanche Bachy Kft., a szerkezetépítést a Swietelsky Magyarország Kft. végezte el, a befejező generálkivitelezést pedig a Bernecker Zrt. vállalta el. A tervező a DPI design Kft. volt, a projekt műszaki ellenőre a VL Mérnökiroda Kft.

 

Mélygarázs és zöldterület

 

 

Az épületrész átadásával egyidőben a teljes, 650 férőhelyes mélygarázs is elérhetővé válik, a parkolóban létesített nyilvános parkolási, biciklitárolási és hozzá tartozó öltözői funkciókkal együtt. Az épület bérlői részére a kültéri bútorokkal felszerelt belső kert mellett a Telekom és Liberty épületek között kialakított zöld terület is kikapcsolódási lehetőséget biztosít.

 

 

A IX. kerületi, közvetlenül a Telekom székház mellett lévő Liberty-fejlesztés két ütemben épül fel. Az első ütemben a déli szárny összesen közel 10.000 négyzetméterén az 1-4. emeleten „A+” kategóriás irodahelyiségek, míg a földszinten és az 5-8. emeleten szállodai funkciót betöltő területek - egy dual-branded combo hotel, a háromcsillagos ibis Budapest Stadium és négycsillagos Tribe Budapest Stadium -, valamint kereskedelmi egységek együttesen kapnak helyet.

 

 

Már az 20 ezer négyzetméteres északi szárny befejező munkáin dolgoznak

„A jelenleg folyamatban lévő legnagyobb volumenű fejlesztésünk ért fontos mérföldkőhöz azzal, hogy átadtuk a Liberty déli szárnyának irodaterületeit. A következő lépés a jelenleg befejező kivitelezési munkák alatt álló, dual-branded szálloda megnyitása, amelynek köszönhetően az épület hivatalosan is többfunkciós épületté válik. Ezzel párhuzamosan a piaci igények alapján pedig előkészítés alatt vannak az épület északi szárnyának belső befejező munkái, amely további 20.000 négyzetméterére folyamatos az érdeklődés"

mondta el a Liberty munkálatairól Angel Gábor, a WING Zrt. irodákért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

 

A Liberty a Könyves Kálmán körút - Albert Flórián út kereszteződésénél található, a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről érkezve a belváros kapujában. Az M3 metróvonal közvetlen kapcsolatot biztosít a belváros felé, az épület előtt elhaladó 1-es villamos a Hungária körút vonalán utazóknak hasznos, a szemközti Népliget autóbusz-pályaudvarról és Ferencváros vasútállomásról pedig belföldi és nemzetközi járatok is indulnak.

 

 

Galéria

Helyiépítőipari cégekBudapestHotelSwietelsky Magyarország Kft.Wing Zrt.HBM Kft.irodaházBernecker Kft.Üllői útturisztikai fejlesztés