2024.04.28, Vasárnap
Új hírközléstechnikai komplexum támogatja az NMHH munkáját
Fotó: nmhh.hu

Új hírközléstechnikai komplexum támogatja az NMHH munkáját

MTI; magyarepitok.hu

2023.09.08. 10:00

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új épületében mérőlaborokat, szerverközpontot és konferenciatermet is kialakítottak.  

Hirdetés

Nemzetközileg is kiemelkedő eszközparkkal rendezték be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új épületegyüttesét Budapesten, amely korszerű munkafeltételek között támogathatja a jövőben az oktatást és a szakemberképzést. Az épület birtokbaadása már augusztusban elkezdődött, most hivatalosan is átadták.

A csaknem 15 ezer négyzetméteres épületegyüttesben három földalatti és öt földfelszíni szintből áll. A létesítményben EMC-mérőlabor és a hozzá tartozó mérőkamrák, egy nagy kapacitású szerverközpont, több laboratórium, konferenciaterem, mélygarázs, tárgyalók és irodák is helyet kaptak

– közölte Koltay András, a hatóság elnöke az ünnepségen.

Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai mérőkomplexumaként a hírközlési eszközökben és szolgáltatásokban zavart okozó berendezések kiszűrését szolgálják majd a mérőlaborok.

Kiemelt jelentőségét mutatja, hogy általa a hatósági mérések képesek lesznek biztosítani azt is, hogy a kereskedelemben olyan elektromos berendezések legyenek elérhetőek, amelyek nem zavarják a különféle elektronikus hírközlési hálózatok és rendszerek működését.

Az NMHH saját beruházásában zajló építkezésen 30 ezer tonnányi betont és több mint 330 kilométernyi kábelt használtak fel. Az épület kialakításában különösen hangsúlyos szempont volt az energiahatékonyság és a fenntarthatóság. Megújuló energiaforrások és környezetkímélő megoldások biztosítják, hogy az új komplexum minél kisebb mértékben terhelje a környezetet. Ezt szolgálja a hőszivattyúval megoldott fűtés és a tetőn kialakított zöldfelületek is.

HelyiBudapestNemzeti Média- és Hírközlési Hatóság