2024.04.28, Vasárnap
Elkészültek a Balance Garden új lakásai

Elkészültek a Balance Garden új lakásai

magyarepitok.hu

2023.10.05. 15:00

Egyedi és magas minőségben kivitelezett otthonokkal bővült Budapest X. kerületének ingatlankínálata a Bayer Construct Zrt. kivitelezésében.  

Hirdetés

A X. és IX. kerület határában felépült a Balance Garden. A X. kerület gyárvárosi hangulata itt cseppet sem érzékelhető: a csendes, mellékutcai Zágrábi úton egy zöld, részben új építésű, folyamatosan fejlődő lakóövezetbe érkezünk. A három épületből álló Balance Garden nagy parkjával, tágas és igényes zárt közösségi kerttel, sétánnyal, saját játszótérrel új ékszerdoboza a környéknek.

Az új otthonok közösségi közlekedés szempontjából is vonzóak, hiszen 10-12 perc alatt elérhető a belváros, és 15-17 perc alatt a repülőtér. A közelben az Üllői út, a villamos, illetve 400 méterre található a Pöttyös utcai metrómegálló: az M3-as metróvonalon ma már akadálymentes, megújult környezetben lehet utazni. A közeli bevásárlóközpont, illetve kisebb közértek, szolgáltatók biztosítják, hogy a mindennapi teendők könnyen elintézhetők legyenek.

 

 

A mintegy 12 ezer négyzetméteres területen három külön épület került kialakításra, földszinttel, azon felül további hét emelettel. Különlegességük, hogy az első és második emeleti szinten összeépültek, majd a harmadik emelettől ismét különválik az épületkomplexum.

Valamennyi lakás teraszos, illetve erkélyes, ahonnan minden irányba zöld területre, parkra nyíló kilátás növeli a nyugodt életérzést. A legfelső emeleten elhelyezkedő penthouse jellegű lakások nagy teraszáról széles panoráma nyílik a környékre.

 

Modern igények mindenekelőtt

A Bayer Property a Bayer vállalatcsoport tagjaként célul tűzte ki fejlesztésében, hogy maradandó építészeti értéket teremtsen megfizethető áron és magas színvonalon. Ennek tökéletes példája a Balance Garden, hiszen az itt kialakított ingatlanok négyzetméterára a mai piaci árakhoz képest nagyon kedvező.

A fejlesztést Muzslai Mónika ingatlanértékesítő mutatta be lapunknak és vezetett körbe minket az épületekben.

Az ingatlan kialakításánál arra törekedtek, hogy minden igénynek megfeleljen. Fő szempont volt, hogy minden lakáshoz tartozzon terasz vagy erkély, a szakember szerint ugyanis a mai fiatalok számára ez kiemelten fontos. „Az úgynevezett „teraszkultúra” megváltozott: manapság már nem tárolónak használják a teraszokat, hanem egy csendes kis szigetként tekintenek rá, ahol egy kis asztallal, székekkel lehetőség van a közös pihenésre, feltöltődésre, illetve tavasztól őszig megnövelik az életterüket.”

 

 

Ismertetése szerint a lakások mérete rendkívül széles skálájú.

„A 27 nm2-es garzon méretűtől egészen a 85 nm-es penthouse lakásokig többféle helykiosztású (két-, három- vagy négyszobás) is megtalálható. A legkisebb lakások már el is fogytak, jelenleg 35 nm2 alapterületű a legkisebb, amiből választhatnak az érdeklődők.”

Mónika hozzátette, hogy az ingatlanok iránt élénk volt a befektetői érdeklődés is. Volt, aki hosszútávú célokkal vásárolt meg lakásokat és volt, aki már a tervezőasztalon többet is megvett, feltehetően értékesítési szándékkal.

 

 

Minőség és trendek a fókuszban

A kialakításnál nagy gondot fordítottak arra, hogy igazodjanak a mai trendekhez: maximálisra növelték az életteret, így a tágas amerikai konyha, étkező és a nappali egy légtérben helyezkedik el, megadva a lehetőséget a társasági, családi időtöltésre. A kivitelező minden olyan minőségi szempontra odafigyelt, amely igényessé és kényelmessé teszi a leendő otthont.  

„Inverteres klíma, elektromos redőny, a fürdőszobában törölközőszárító radiátor, minőségi, Grohe csaptelepek, Roca szaniterek emelik a lakások színvonalát. Mindezt 1 066 000 forintos négyzetméter átlagáron kínálja a Bayer Property” – részletezte az ingatlanok vonzó jellemzőit Muzslai Mónika.

 

 

A teraszokon és külső területeken elhelyezett burkolatokat, térköveket a Bayer Construct stratégiai partnere, a Viastein Kft. gyártotta, biharkeresztesi üzemében.

 

Modern és energiahatékony

A lakások energetikai besorolása, energiahatékonysága ma már központi kérdés minden ingatlantulajdonosnál. Az energiaválság megváltoztatta a vásárlók korábbi szempontjait: előtérbe került a lakások fenntarthatósága, az alacsony rezsiköltség és az energiabiztonság. A Balance Garden fejlesztője ezért a távhő mellett tette le a voksát, hiszen a korszerű távhőszolgáltatás ma a legolcsóbb, kiszámítható energiaforrás. „Mindenki annyit fizet, amennyit fogyaszt. A lakásokat egyedi mérőórával szereltük fel, olyan, mintha saját kazánja lenne. Az alacsony rezsiköltségeket szolgálja az épületek megfelelő szigetelése (30 cm-es téglafal kívülről 16 cm-es hőszigetelést kapott) és a műanyag, háromrétegű nyílásszárók is” – részletezte az előnyöket Muzslai Mónika.    

 

 

Zöld környezet

„Fontosnak tartottuk, hogy ahol csak lehet, zöldítsünk. A földszinten 23 lakás rendelkezik a parkosított belső zöld területre néző kilátással vagy közvetlen kertkapcsolattal. A közös park a komplexum egyik ékessége, amely a természetes környezet érzetét nyújtja és otthonossá varázsolja az épületek közötti teret. Ezen kívül az épületeket a harmadik szinten egy-egy tetőkert kapcsolja össze, amely tovább növeli a zöld felületet”

– hangsúlyozza Muzslai Mónika, aki azt is hozzáteszi: a zöldtető nemcsak szép látványt nyújt, hanem a hőszigetelésben is fontos szerepet tölt be. Hozzáteszi továbbá:

„A komplexum egyik oldalán egy nagyobb zárt kertet hoztunk létre, ahol a gyerekek biztonságban tölthetik el az időt. Játszótéri elemeket, street workout gépeket és mini focipályát alakítottunk ki, a békés pihenés lehetőségét pedig a sétány és padok biztosítják. Gondoltunk a Balance Garden legkisebb lakóira is: a hátsó kertben egy sövénnyel lekerített területen kialakítottunk egy minijátszóteret, amelyet kizárólag a lakók használhatnak. A térkővel lerakott kültéri parkolót pedig virágokkal, bokrokkal beültetett magaságyások díszítik.”

 

 

E-töltős parkolóhelyeket is létesítettek

A lakópark értékesítője azt is elmondta: ma már alapvető, hogy az ingatlanok számához alakítják a parkolóhelyek, tárolók számát és nagyságát. „Az új otthonok mindegyikéhez tartozik egy parkolóhely. Az elektromos kapuval zárható felszíni parkolóban 41, a mélygarázsban pedig 257 parkoló található. A környezettudatos lakók számára elektromos töltőkkel felszerelt egységeket is kialakítottunk.

A tárolók zárható, téglafallal elválasztott külön helyiségek, amelyekben tágas hely áll rendelkezésre. A helyiségek praktikusak, hiszen kívülről és a folyosóról is megközelíthetők. A kerékpárokat azonban nem kell ide bezsúfolni, hiszen a kétkerekű járműveknek két nagyméretű tárolót is létesítettünk.” 

A komplexum jelenleg átadás alatt áll. A tervek szerint októberre száz százalékban befejezik a Balance Garden körüli munkálatokat.

Galéria

HelyiBudapestingatlanfejlesztéslakóparkBayer Construct Kft.Bayer PropertyX. kerület