2024.04.27, Szombat
Évtizedes sikerek után is bíztató jövőkép – 35 éves lett az ÓBUDA Group
Fotók: magyarepitok.hu / Erdei Mihály

Évtizedes sikerek után is bíztató jövőkép – 35 éves lett az ÓBUDA Group

magyarepítok.hu

2023.10.18. 17:00

A múlt sikerei mellett a jövő kihívásai is szóba kerültek az ÓBUDA Group jubileumi eseményén.

Hirdetés

Idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját az ÓBUDA Group – Magyarország egyik meghatározó tervező, mérnöki szolgáltató és projektmenedzsment vállalata –, amelynek alkalmából 2023. október 10-én jubileumi rendezvényt tartottak a Magyar Zene Házában. Egy-egy évforduló, különösen egy jubileumi rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a jövőről szóló elmélkedésekre, a várható kihívásokról szóló szakmai diskurzusokra, illetve – természetesen – a múlt közös sikereinek felidézésére.

 

 

Jubileumot ünneplő szervezetként szerették volna megmutatni a vendégeiknek, mik voltak azok a legemlékezetesebb projektek, nagy pillanatok, amelyek meghatározóak voltak a cég életében. 35 év építőipari szerepvállalás komoly hátteret ad: a vállalat ehhez méltó, teljes arculati megújulása is debütált az ünnepélyen; mivel pedig az építőipar talán a leginkább szerteágazó gazdasági terület, úgy állították össze az este programját, hogy abban minden – még az ételek és italok is – az építészetről szóljanak.

Az eseményen díszvendégként köszöntötték Mathias Hüttenraucht, a CATL Europe elnök-vezérigazgatóját és Jelinek Balázst, a Városliget Zrt. vezérigazgató-helyettesét is, valamint külön köszöntötték:

  • Koji Lászlót, az ÉVOSZ elnökét,
  • Wagner Ernőt, a Magyar Mérnöki Kamara elnökét,
  • Cserna Józsefet, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnökét,
  • Barbara Zollmannt, a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ügyvezetőjét,
  • Pető Ernőt, Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnökét, valamint
  • Dr. Alföldi Györgyöt, a BME Építészmérnöki Karának dékánját is.

 

 

Új arculat mellett új szlogent is választott magának a cégcsoport

Kálmán Péter, az Óbuda-Újlak Zrt. vezérigazgatója első felszólalóként hangsúlyozta: az elmúlt 35 év teljesítménye – szakmájuk legjobbjaiként – az ÓBUDA Group kollégáit dicséri, de azokat a beruházókat is, akik megbíztak bennük, hiszen ez a 35 év a folyamatos fejlődés időszaka volt.

Az elmúlt évtized gazdasági konjunktúrája során sok álmot lehetett megvalósítani – ilyen a rendezvénynek helyszínt adó Magyar Zene Háza is, amely olyan minőségben valósult meg, hogy új sztenderdet állított fel önmaguk számára is. Szerencsére a jelenlegi munkáik is mutatják, mára számos területen lehetnek jelen, ilyen például Magyarország legnagyobb beruházása, a debreceni CATL-gyár is, amelynek projektmenedzseri és műszaki ellenőrzési feladatait is a cég végzi el.

 

Kálmán Péter, az Óbuda-Újlak Zrt. vezérigazgatója

 

Ugyanakkor a jövőre is készülnek, amiben rengeteg ipari és strukturális változás látszik az elektromobilitástól egészen a digitalizációs átalakulásáig, ezekre mind kihívásként tekintenek.

A cégcsoport megújult arculata mellett új szlogenjét is bemutatta: think ahead; ami azt hivatott jelképezni, hogy csak egy minden lépésében előre végig gondolt, jól előkészített beruházás lehet sikeres.

 

 

Jelentős szerepet vállaltak a Liget Budapest Projektben

Jelinek Balázs, a Városliget Zrt. vezérigazgató-helyettese beszédében az ÓBUDA Group jelentős szerepét emelte ki a teljes Városliget-projektben, ami egészen a 2013-as projektindításig nyúlik vissza.

Mint hangsúlyozta, nagyon hosszú utat tett meg a Liget Budapest Projekt és az Óbuda is, mire a Magyar Zene Háza és a szomszédos Néprajzi Múzeum is elkészülhetett.

Jelinek Balázs reményét fejezte ki, hogy megépülhetnek a Ligetbe még tervezett épületek, ehhez azonban kedvezőbb gazdasági környezetre van szükség. A Magyar Nemzeti Galéria, az Innováció Háza, valamint a Városligeti Színház vár még arra, hogy megvalósulhasson, ezekhez pedig már biztosan megtalálták az ÓBUDA Groupban biztos hátterű szakmai partnerüket.

 

Jelinek Balázs, a Városliget Zrt. vezérigazgató-helyettese

 

Mathias Hüttenrauch, a CATL Europe vezérigazgatója amellett, hogy gratulált a vállalat múltjához és bíztató jövőjéhez, külön megjegyezte: a CATL-gyár kapcsán lenyűgözte az vállalat irányából tapasztalt szakmaiság és elkötelezettség, ami a múlt sikereiből is táplálkozik.

 

Mathias Hüttenrauch, a CATL Europe vezérigazgatója

 

Koji László, az ÉVOSZ elnöke az építésgazdasági értéklánc képviseletében egy anekdotával üdvözölte az ÓBUDA Groupot, amely szerint a palócok azt szokták mondani: ha háromszor nem dicsérnek valakit, nem is veszik komolyan. Az elismerő oklevél átadása mellett hangsúlyozta: azt kívánja, hogy legalább további 35 évig működjön ilyen sikeresen az ÓBUDA Group.

Az ágazat legnagyobb kihívása – emelte ki – az előrelátás, amiben különösen erős a jubileumot ünneplő cégcsoport.

Koji László, az ÉVOSZ elnöke

 

A jövőre utalva Koji László víziójának hangot adva bíztatta a közönséget: 2025 második felére érhet véget a jelenlegi, bizonytalan időszak, hiszen bár a lakosság jelenleg kivár, ez nem azt jelenti, hogy az építkezésekre ne lenne szükség.

 

 

Galéria

HelyiBudapestÓbuda GroupÉVOSZévfordulóMagyar Zene Házaarculat