2024.04.28, Vasárnap
Jól halad a Kvassay szivattyútelep építése
magyarepitok.hu

Jól halad a Kvassay szivattyútelep építése

magyarepítok.hu

2023.10.09. 14:45

A Kvassay vízlépcső átépítése a Duna egyik legjelentősebb vízügyi fejlesztése.

Hirdetés

Nyilvános bemutatón láthattuk: a tervek szerint halad a KEHOP pályázatból épülő Kvassay-szivattyútelep, valamint a Kvassay vízerőtelep energetikai és gépészeti rekonstrukciója, fejlesztése. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság rendezvényén az érdeklődők közelebbről is megismerhették a projektet.

Mint arról korábban is beszámoltunk, a Colas Alterra Zrt. és a STRABAG Generálépítő Kft. kivitelezésében épülő fejlesztés

nem csak a Ráckecei-Soroksári Duna-ág élővilága miatt fontos, de a Kvassay-zsilip erőműve által jelentős energiatermelő eleme is a fővárosnak.

A munkálatok különösen fontosak a mellékág vízellátásának biztosítása miatt; ennek érdekében új szivattyútelep épül, ami a nagy Duna-ágból egy 4 szivattyúállomással, két darab, 2400-as csővezetéken keresztül továbbítja majd a szükséges vízmennyiséget a Ráckevei-Soroksári Duna-ágba. Lényeges eleme a projektnek továbbá, hogy az épülő műtárgyhoz kapcsolódó erőmű építészeti, gépészeti és elektromos felújítását is elvégzik, ezzel hatékonyabbá teszik az energiatermelést is.

 

 - cikkünk hamarosan további információkkal frissül - 

HelyiBudapestszivattyútelepColaserőműOrszágos Vízügyi FőigazgatóságKözép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság