2024.04.28, Vasárnap
Az év emlőse, a vakond lesz a főszereplő a Fővárosi Állatkertben szombaton
Kép: Fővárosi Állat- és Növénykert

Az év emlőse, a vakond lesz a főszereplő a Fővárosi Állatkertben szombaton

MTI

2023.11.10. 09:00

Az év emlőse, a vakond lesz a főszereplő szombaton a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol Vakond Gálával és Forgataggal várják a családokat.

Hirdetés

Az állatkert MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint a rendezvény egyik programhelyszíne a Barlangterem lesz, ahol 10 órától többek között a vakondról szóló interaktív zenés előadás, Gryllus Vilmos gyermekkoncertje, valamint a Vadonleső Program filmjeiből vetített válogatás várja a közönséget. Szintén itt lesz a Vakondoló és az Ásd bele magad! pályázatok eredményhirdetése.

Mint írták, a családokat az állatkert különböző pontjain további állomáshelyek várják, amelyeknél különféle természetvédelmi szervezetek és a hazai nemzetipark-igazgatóságok készülnek izgalmas látnivalókkal, élményekkel, játékokkal.

A gyerekeket minden állomáshelyen játékos feladatok várják, amelyek teljesítésével a játékhoz tartozó menetlevélbe pecséteket gyűjthetnek. A pecsétekkel teli menetlevelet ajándékokra lehet beváltani.

Az esemény napján a vakondjelmezben, vakondmaszkban vagy vakondarcfestéssel érkező gyermekek és diákok kedvezményes, 300 forintos áron megváltható jeggyel látogathatják az állatkertet - olvasható a közleményben.

A részletes program a https://zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2023-11-11-vakond-gala-es-forgatag oldalon olvasható.

Az állatkert közleményében emlékeztettek arra, hogy a vakond Magyarországon védett állatfaj, 1901 óta áll természetvédelmi oltalom alatt.

HelyiFővárosi Állat- és Növénykertállatkertprogramok