2024.04.27, Szombat
Budapesten nyílt meg a világ talán legelegánsabb McDonald’s étterme
Fotók: Molnár Péter / Market Építő Zrt.

Budapesten nyílt meg a világ talán legelegánsabb McDonald’s étterme

magyarepitok.hu, Market Építő Zrt.

2023.11.03. 13:15

Világszinten is egyedi belsőépítészeti megoldásokkal nyílt meg az ország első, a Market kivitelezésében újjáépített "Mekije".

Hirdetés

Szinte minden elemében megújult Magyarország első, Régi posta utcai McDonald's étterme. A márka hazai jelenlétének 35. születésnapja alkalmából elkészült felújítás során különleges minőségű, exkluzív éttermekben alkalmazott belsőépítészeti anyagokat használt fel a Market Építő Zrt. a mindössze 4 hónapig tartó, közel egymilliárd forintból megvalósított a kivitelezés során.

 

 

Luxus-gyorsétterem született

Lapunkhoz eljuttatott közleményből megtudhattuk: a McDonald's ikonikus éttermének megújulása túlmutat a hálózat többi egységénél megszokott átalakításokon: valódi természetes elemek felhasználásával, exkluzív formában nyitotta újra kapuit múlt szombaton.

A beltérben a fekete és az arany szín dominál, melyek eleganciát és luxust kölcsönöznek a térnek.

Az étterem belső falait valódi látszóbeton díszíti. Az akár 300 kg súlyú betonlapok kivitelezése és elhelyezése komoly szakmai feladatot jelentett a felújítás során. Emellett, az étteremben lévő McCafé területén a padlót és a falakat természetes fapanelekkel burkolták, az éttermi vendégtér többi részén pedig öntött, aprólékosan kidolgozott és felcsiszolt terrazzo burkolatot tettek le.

 

 

Az ausztrál Landini dizájn stúdió és Sass Géza magyar belsőépítész tervező közös munkájaként létrejött enteriőrben visszaköszön az étterem külsejének elegáns kőborítása, ugyanis az asztalok nemcsak valódi fából, hanem gránitból készültek, hasonlóképpen a kiszolgáló pult oldalfalához. Az exkluzív megjelenés a lámpaburkolatokra is kiterjedt, amelyeket rézből készítettek. Ez az anyaghasználat teljesen egyedi a „Meki” világában, még nemzetközi viszonylatban is. A réz, mint alapanyag, emellett az álmennyezet és a pillérburkolat berakásaiban is visszaköszön.

 

 

A hely szelleméhez igazították

Az éttermet egy magyar grafikusokból álló csapat által tervezett, különleges falgrafika is díszíti: a Graphasel Design Studio alkotása a Régi Posta utcával szemben lévő budapesti nevezetességeket ábrázolja. Az étteremben a Régi Posta és az Aranykéz utca sarkán olyan egyedi, jellegzetes felülős elemet alakítottak ki, amely a világon is csak egy-két McDonald’s-ban található meg. Ez a különleges dizájnelem tovább fokozza a létesítmény által nyújtott egyedi hangulatot.

 

 

"A megújult éttermet hűséges vendégeinknek szánjuk a hazai McDonald's fennállásának 35. évfordulója alkalmából. A 2019-ben útjára indított stratégiánk két pillére az új éttermek nyitása, valamint a meglévő éttermek modernizálása a „Jövő Élménye” koncepció szerint. Ennek a munkának egyfajta kiteljesedése első hazai éttermünk újjászületése, ahol a digitalizált vendégélményt ötvöztük a minőségi belsőépítészeti elemekkel. " – mondta Égi Zsolt, a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója, hangsúlyozva annak jelentőségét a vállalat növekedési stratégiájában is.

 

 

Galéria

HelyiépületfelújításBudapestMarket Építő Zrt.belső építészet