2024.05.22, Szerda
Kelenföld vasútállomás metróállomásnál is megújult az utastájékoztatás
Fotó: BKK / Nyirő Simon

Kelenföld vasútállomás metróállomásnál is megújult az utastájékoztatás

Budapesti Közlekedési Központ

2023.11.08. 11:30

Mától könnyebben, gyorsabban tájékozódhatnak azok, akik a XI. kerület egyik legfontosabb megállóját érintik utazásuk során. A Budapesti Közlekedési Központ ugyanis az ügyfelek igényeihez igazította a Kelenföld vasútállomás metróállomásnál található utastájékoztató felületeket. Hamarosan az aluljáróban lévő információs táblák is megújulnak.

A Budapesti Közlekedési Központ ezúttal Kelenföld vasútállomás metróállomás környezetében cserélte korszerűbbre az utastájékoztató táblákat. A BKK az ügyfelei szokásait és gondolkodásmódját szem előtt tartva, logikusabban elhelyezett információkkal, közérthetőbb elemekkel segíti a közlekedőket.

Ezentúl például a járatszámok és a célirányokat mutató táblák is megjelennek a felújított felületeken, ami abban segít a BKK ügyfeleinek, hogy távolról is láthassák, milyen járatok érhetők el az adott megállóból. Kelenföld vasútállomás metrómegálló esetében az Etele téri, az Őrmezői, valamint a Sasadi úti megállóhelyek utastájékoztató tábláit cserélték korszerűbbre. Ezzel párhuzamosan az aluljárókban is új utastájékoztatási elemeket helyeznek ki hamarosan, amelyeken már a megújult helyszínrajzokon feltüntetett kódok igazítják útba az ügyfeleket.

Lépésről lépésre újul meg a teljes budapesti hálózat

Korábban az ügyfelektől több észrevétel érkezett a hiányos, megkopott információs táblák és a nehezebben érthető iránymutatás miatt. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ a táblák cseréjéről döntött, így az utastájékoztatás informatívabb és átláthatóbb lett. A társaság nemcsak az elhasználódott, tönkrement eszközöket cseréli, hanem – ahol az indokolt – új megoldásokat alkalmaz.

A BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy az utasok könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni. A jól látható, betűk és / vagy számok kombinációját tartalmazó kódok (például A2, C5, vagy 1, 2, 3 stb.) megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is.

Ez a megoldás akkor is hasznos, ha egy forgalmi változás miatt egy-egy buszjárat másik megállóhelyről indul. Ilyenkor az új kódok alapján könnyebben lehet azonosítani, hogy a terelt útvonalon közlekedő buszra melyik végállomási megállóban lehet felszállni.

Az elmúlt évben az Örs vezér terén, a Bosnyák téren, Kőbánya alsó vasútállomásnál, a Batthyány téren, a Boráros téren, a Göncz Árpád városközpontban, a Széll Kálmán téren, a Határ úton, a Hűvösvölgyben, az Újbuda-központnál, a Keleti Pályaudvarnála Puskás Ferenc Stadion és a Hősök tere környékén található állomások utastájékoztatási rendszere újult meg.

A Budapesti Közlekedési Központ már idén is több végállomást bevont a projektbe. A társaság a Blaha Lujza téren, a Savoya Park környékén és a Móricz Zsigmond körtérenGazdagréten, a Mexikói úton és Budatétény környékén, illetve az Astoriánál és Rákoskeresztúr városközpontban modernizálta az utastájékoztatást szolgáló felületeket.

HelyiBKKBudapestutastájékoztatásKelenföld