2024.04.27, Szombat
A Duna Pearl épülete rácáfol az előítéletre, hogy régen minden jobb volt - VIDEÓ
Fotók: Polat Holding

A Duna Pearl épülete rácáfol az előítéletre, hogy régen minden jobb volt - VIDEÓ

magyarepitok.hu

2024.01.13. 10:00

A KÉSZ Csoport generálkivitelezésében, a HBM mélyalapozásával, a Bayer Construct alvállalkozásával, a Mapei termékeivel és a MEVA zsalurendszereinek használatával készült el a XIII. kerület új luxuslakóparkja és hotelje.

Hirdetés

A mai építőipart gyakran éri az a kritika, hogy a modern épületek meg sem közelítik a régi épületek igényességét és tartósságát. A Budapest szívében megvalósult Duna Pearl projekt alaposan rácáfol erre az előítéletre – írja közleményében a Mapei Kft.

 

A Duna-parton készült el a teljeskörű szolgáltatóközpont

A Budapest 13. kerületének Duna-parti részén létrehozott impozáns lakó- és szállodakomplexum keretében 193 lakás, egy 109 szobás négycsillagos Sheraton szálloda, továbbá kávézók, boltok és éttermek jöttek létre. A POLAT Real Estate Hungary Kft. beruházásában megvalósult épületegyüttes teljes alapterülete megközelíti a 40 ezer négyzetmétert, az építkezésnél a legmodernebb technológiákat és legigényesebb anyagokat alkalmazták. A tervezők és kivitelezők minden részletben a minőségre és a hosszú távú tartósságra helyezték a hangsúlyt.

A cég összeállított egy videót is, amiben kívülről-belülről megtekinthető az építkezés, ebben megszólaltatták Nagy Csabát, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. műszaki igazgatóját, illetve a Mapeitől Tari Szabolcs értékesítő-szaktanácsadót.

 

 

Az idő próbáját azok az épületek állják ki, ahol nem sajnálják az időt és az erőforrásokat

„A tartósság garanciája, hogy még azokon a területeken is, amelyek nem láthatók, a Mapei legtartósabb termékeit használták a burkolatokhoz a kivitelezés során, mind a 193 lakás, 2000 négyzetméter terasz és a közlekedő folyosók burkolásakor. Ráadásul a szakkivitelezők a Mapei termékeket rendszerben alkalmazták, ami így műszakilag a létező legmagasabb minőséget nyújtja. Az ilyen aprólékos odafigyelés a részletekre garantálja, hogy egy épület kiállja az idő próbáját” – jelentette ki Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A szakember szerint ugyanakkor tévhit, hogy a mai építőipar nem tud olyan minőségi és tartós épületeket létrehozni, mint régen. Véleménye szerint ma épp úgy születnek kiemelkedő építészeti megoldások, aminek ékes példája a Duna Pearl projekt. Ráadásul, amikor fenntarthatóságról van szó, a mai épületek, különösen az energiahatékonyság terén, messze felülmúlják elődeiket.

 

 

A zöld szempontokat sem hagyták figyelmen kívül

A beruházás minőségét jól szemlélteti, hogy az elkészült lakások AA+ energetikai besorolásúak, azaz „minimális energiaigényűek”, amit a tanúsított épületek kevesebb mint 0,5 százaléka ér el. A társasház arany fokozatú LEED minősítést szerzett a környezetbarát szempontok teljesítéséért, ami társasházak esetében rendkívül ritka.

A multifunkcionális Duna Pearl ingatlanfejlesztés meghatározó jelentőségű a XIII. kerületben. Ahogy arról korábban a bokrétaünnepség alkalmából is beszámoltunk, a generálkivitelező KÉSZ Csoport mellett a létesítmény alapozásáért a HBM Soletanche Bachy Kft. felelt, alvállalkozóként a Bayer Construct Zrt. is részt vett a munkában, valamint a MEVA Zsalurendszerek Zrt. állványai segítették a szakembereket. A burkolási munkákat a Csiki Burkoló Kft. végezte el.

HelyiMapei Kft.szállodaberuházásXIII. kerületlakóparkHBM Kft.Bayer Construct Kft.MEVA Zsalurendszerek Zrt.KÉSZ CsoportburkolásPOLAT Real Estate Hungary Kft.