2024.04.27, Szombat
A fővárosi agglomerációban adtak át új kézilabdacsarnokot
Képek: Vecsés Város/Facebook

A fővárosi agglomerációban adtak át új kézilabdacsarnokot

mti, magyarepitok.hu

2024.03.10. 10:00

Vecsés környékének lakossága az elmúlt években mintegy két-háromezer gyermekkel gazdagodott.

Hirdetés

Elkészült a Halmy József Kézilabdacsarnok Vecsésen, melyen a székesfehérvári központú PESZTER Kft. dolgozott az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) megbízásából a közbeszerzési adatok szerint. A projekt alapkövét 2021. októberében tették le.

A március 7-én tartott ünnepélyes átadón a Nyul Zoltán, az a tárca magasépítésért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy beruházási oldalról kiemelt szempont, miszerint a lehető legjobb minőséget adják az adott településnek, mind funkcionálisan, mind gazdaságossági, üzemeltethetőségi, esztétikai szempontból.

 

 

Hozzátette,

a csarnok - amellett, hogy sportcélokra kiváló -, a közösségi funkcióit is maximálisan be fogja tudni tölteni; a több mint kétmilliárd forintos költségvetési forrásból megvalósuló létesítmény a vecsési jövőépítést és az egészséges életmódot szolgálja; az épület gyakorlatilag közel nulla energiaigénnyel üzemeltethető; egy középülettől pedig elvárható, hogy meghatározó legyen az adott utcakép, város, térség szempontjából és emelje a településképet. A most átadott épület is ilyen

- jelezte.

Délután minden sportolni vágyót vár majd az épület

Szűcs Lajos, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a sportlétesítmények megvalósítása az agglomerációban a mindennapok elengedhetetlen és legfontosabb kötelezettsége, az elmúlt években a választókerületbe több mint tízezer új lakó költözött, közülük legalább két-háromezer fiatal általános iskolás, óvodás vagy bölcsődés. Az új sportlétesítmény a mindennapos testneveléshez is hozzá fog járulni Vecsésen, hiszen délelőtt a diákoké, délután pedig a sportolni vágyóké lesz - fűzte hozzá.     

Szlahó Csaba polgármester arról beszélt, hogy a helyszín az egyik legdinamikusabban fejlődő településrész, Vecsés kézilabdázói pedig komoly hagyományokra tekintenek vissza, így a teremre nagyon nagy szükség volt.

 

 

HelyisportcsarnokVecséssportberuházásokagglomerációÉpítési és Közlekedési MinisztériumPESZTER Kft.