2024.04.27, Szombat
A hattyúk tavát mutatják be a Margitszigeten
Fotó: margitszigetiszinhaz.hu

A hattyúk tavát mutatják be a Margitszigeten

MTI

2024.03.03. 10:00

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.

Hirdetés

A darab Angelin Preljocaj koreográfiájával a tánc, a zene és a vizuális effektek alkotta álomvilágába kalauzolja a nézőket - olvasható a Margitszigeti Színház MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, Angelin Preljocaj már több mint négy évtizede a nemzetközi és francia kortárs táncélet kiemelkedő alakja, aki innovatív kollaborációival, valamint immár a Francia Képzőművészeti Akadémia koreográfiai szekciójának tagjaként formálja a táncművészetet. Munkásságában meghatározó szerepet kap a klasszikus zenei kompozíciók újraértelmezése, legyen szó Prokofjev Rómeó és Júliájáról, Sztravinszkij Tavaszi áldozatáról vagy a nyáron Budapestre érkező A hattyúk taváról.

Az előadás zenei alapját Pjotr Iljics Csajkovszkij művei adják, 79D kortárs elektropop szerzeményeivel ötvözve. Angelin Preljocaj célja, hogy harmóniát teremtsen a klasszikus és a modern között, miközben a történetben a mai kor problémáira, különösen az ökológiai és klimatikus kérdésekre helyezi a hangsúlyt. Mint a közleményben idézik, a koreográfus monumentalitása miatt sokáig nem mert hozzányúlni ehhez a darabhoz, 2020-ban mégis színpadra állította a művet. "Csajkovszkij dallamait elektronikus zene segítségével emeltem át a mi világunkba, aktualizálva a mondanivalót" - mondta.

Mint írják, a fények és látványos effektek összjátéka, Igor Chapurin jelmez- és Boris Labbe videótervezése mind hozzájárul ahhoz, hogy a nézők különleges világba csöppenjenek.

Az előadásról további információ a https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/a-hattyuk-tava-kortars-balett-26-tancosra/ linken érhető el.

HelyiMargitszigeti Szabadtéri SzínpadMargitszigetszínházbalett