2024.04.27, Szombat
Átépítik a budapesti Gundel Károly Technikumot, kétezer négyzetméterrel lesz nagyobb
Fotó: bkszc.hu

Átépítik a budapesti Gundel Károly Technikumot, kétezer négyzetméterrel lesz nagyobb

mti

2024.03.27. 09:00

Új aula, tanműhelyek, látványkonyha és étterem is lesz a turisztikai képzést folytató iskolában.

Hirdetés

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum 7,707 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum épületének átfogó infrastrukturális és energiahatékonysági korszerűsítése - jelentette be keddi közleményében az intézmény. A projekt célja a 21. század kihívásainak megfelelő, minőségi szakmai oktatást lehetővé tevő vonzó tanulási környezet létrehozása - írták.

A meglévő iskolaépület felújításán túl 2000 négyzetméterrel bővítik az alapterületet, illetve megújuló energiaforrásokat hasznosító technológiákat - napelem/napkollektor – építenek ki.

Az Ecseri úti technikum

  • új aulát,
  • egy látványkonyhával felszerelt előadótermet,
  • továbbá 7 tanműhelyt,
  • a tanműhelyekhez kapcsolódó oktatási helyiségeket,
  • iskolai étkezést is biztosító éttermet,
  • valamint szociális és egyéb kiszolgáló helyiségeket kap.

A projekt várható befejezése 2026. március 31.

 

Gazdaságosabb és okosabb iskola várja majd a diákokat

A felújítással és bővítéssel párhuzamosan eszközöket vásárolnak, a tanműhelyek felszerelését célzó gépek, bútorok, illetve oktatástechnológiai, hálózati eszközök, a tornaterem, tantermek, valamint egyéb helyiségek bútorait szerzik be.

A fejlesztések lehetővé teszik, hogy az épület üzemeltetési költségei csökkenjenek, az iskola képes legyen alkalmazkodni a munkaerőpiac által támasztott gyorsan változó gazdasági igényekhez, továbbá növekedjen a képzésekben részt vevő tanulók száma, és megfelelő gyakorlati kompetenciákkal, digitális képességekkel lépjenek a munkaerőpiacra.

HelyiiskolaépítésiskolafelújításFerencvárosszakképzés