2024.04.27, Szombat
Március 15. - Háromnapos ingyenes programsorozat a Magyar Nemzeti Múzeumban
Kép: Magyar Nemzeti Múzeum

Március 15. - Háromnapos ingyenes programsorozat a Magyar Nemzeti Múzeumban

MTI

2024.03.08. 09:00

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) ingyenes programokkal, a többi között kézműves foglalkozásokkal, kurátori tárlatvezetésekkel és számos egyéb családi, gyermek- és felnőttprogrammal várja a látogatókat három napon át, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulóján.

Hirdetés

A Múzeumkertben az ünnepélyes programok március 15-én, pénteken 10 órakor kezdődnek, amelynek keretében Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet 11 órakor - olvasható a múzeum MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Kiemelték, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) pénteken 14 órától 18 óráig, szombaton és vasárnap pedig 10 és 18 óra között várja ingyenes programokkal a látogatókat.

A gyerekeket kézműves foglalkozások, alkotóprogramok, múzeumi játéktér, színező sarok, kincskereső programok, filmvetítések várják, míg a felnőtteket tematikus tárlatvezetések, épületséták, zenetörténeti tárlatvezetések.

A múzeumi játéktéren a látogatók a forradalmi szélforgót, az óriás kirakót, a memória társasjátékot, a Föltámadott a tenger nevű társasjátékot, a Mit kíván a magyar nemzet? kooperatív kártyajátékot és a MNM Puzzle-t is kipróbálhatják. A gyerekeket színező sarok is várja, emellett filmvetítések lesznek a Széchényi-teremben.

Március 16-án szombaton a múzeumi játéktér az Építsünk múzeumot! programmal egészül ki, amelyen a 10 évesnél idősebbek csákányt, lapátot és vakoló kanalat vehetnek a kezükbe és megépíthetik a Magyar Nemzeti Múzeumot kicsiben. Lesz családi kincskereső program, népi iparművészek vezetésével pedig kézműves foglalkozásokkal várják az alkotni vágyó gyerekeket és felnőtteket.

A Múzeumkertben délután táncház kezdődik, Dallamok a kiállításban címmel pedig a MÁV zenekar szimfonikus vonósnégyese ad koncertet a történeti kiállítás 14-es termében.

Szombaton tárlatvezetésekkel is várják a látogatókat, ezek között a Csak egy pillanat volt című vezetésen a 19. századi bálok és szerelmek világába kalauzolják a látogatót a Madách Színház színművészeinek közreműködésével. Tárlatvezetés indul még a többi között a Pannónia fénye! A Seuso-kincs, valamint az Egy fiatal tiszt karrierje (amely Kazinczy Lajos életét mutatja be) címmel.

Március 17-én, vasárnap a múzeumi játéktér mellett "A leghosszabb század nagyjai" - a 19. század története címmel meghirdetett, valamint az Altamira barlangrajzait bemutató kurátori tarlatvezetésre várják a látogatókat. Emellett a Zene - Történelem - Lenyűgöző zeneszerzők című zenés programhoz lehet csatlakozni.

Az előregisztrációkat a Magyar Nemzeti Múzeum honlapján, az mnm.hu oldalon várják, ahol a részletes programleírás is megtalálható.

A közleményben felhívják a figyelmet arra is, hogy a Nemzeti Múzeum március 14-én zárva tart.

HelyiMagyar Nemzeti Múzeumkiállításmárcius 15