2024.04.29, Hétfő
Díszsétány, modern játszótér és óriási kutyafuttató épül a Vízivárosban
Fotó: A tér 2022-ben (Google Street View)

Díszsétány, modern játszótér és óriási kutyafuttató épül a Vízivárosban

magyarepitok.hu

2024.04.14. 08:09

Átalakítják a főváros II. kerületében a Nagy Imre teret. Az új játszótéren és pihenőtereken kívül, a kutyabarátok nagy örömére, megduplázzák a jelenlegi futtató területét, amelybe pancsolót és agility eszközöket is telepítenek.

Hirdetés

Teljesen új külsőt kap a Duna-part közelében lévő Nagy Imre tér. Az uniós közbeszerzési értesítőben (TED) megjelent hirdetmény szerint az átépítés után a területnek két új központi helye lesz: az akadálymentesen megközelíthető pihenőtér valamint egy növénykazetta. Utóbbi építményre két irányból lépcső vezet majd, ezeket a feljárókat pedig az úgynevezett Tejút díszsétány köti össze. A projektet a VIANOVA 87 Zrt. és a Garden-System Kertépítő Kft. valósíthatja meg.
 

Fotó: Illusztráció / magyarepitok.hu


A modern játszótér mellé nyilvános mosdót is építenek

A projektben a tér Gyorskocsi utca felőli részén lévő játszóteret is modernizálják. A hirdetmény szerint kreatív és ingergazdag felületeket alakítanak ki a gyerekeknek új eszközök telepítésével. A beruházás keretében a játszótér szomszédságában egy nyilvános mosdó is megépül.

Megújul a terület közvilágítása és kamerarendszert valamint egy állandó őrhelyet is létesítenek.  

Paradicsomi hely épül a kutyák számára, amelyben medence is lesz

A Nagy Imre tér Vitéz utca felé részén is jelentős átalakulások várhatóak.

A kutyatartók és kedvenceik számára a jelenlegi futtatót több mint a duplájára bővítik ki. A 415 négyzetméteres területre agility eszközök, alagutak, homokozók, ásó területek és palánkokkal kialakított játszódomb is kerül. Sőt, kiépítenek a kutyáknak egy pancsolómedencét is.

Korábban a tér Fő utca mentén húzódó sávjában helyezték el a Forradalom Lángja emlékművet, amely köré gyepet és páfrányfenyő sort telepítettek. Új növények ültetésével ezt részt is integrálják a megújuló területekhez.
A tér felújítása közel 515 millió forintba kerül.

HelyiBudapestfelújításjátszótérII. kerületVianova 87 Zrt.Nagy Imre térGarden-System Kft.