2024.04.29, Hétfő
Közel duplájára nőhet a Városháza Park Budapest szívében
fotók és látványtervek: Fővárosi Önkormányzat

Közel duplájára nőhet a Városháza Park Budapest szívében

mti

2024.04.09. 09:51

Májusban a kibővített pop-up parkot vehetik birtokba a budapestiek, a fejlesztések később tovább folytatódnak.

Hirdetés

Megkezdődtek hétfőn a budapesti Városháza park bővítésének munkálatai, az V. kerületi kibővített pop-up parkot májustól vehetik majd birtokba a budapestiek - közölte a Főpolgármesteri Hivatal április 8-án.

 

Pop-up park (fotó: budapest.hu)

A jelenleg 4 ezer négyzetméternyi szabadon bejárható területet 7 ezerre növelik.

"A Városháza park izgalmas megoldásokkal, egyedi utcabútorokkal és növényekkel ígér elvonulást a város zajától Budapest központjában" - írták.

 

Elzárt területet terveznek a jövőben megnyitni

Hozzátették, a Városháza tömb fejlesztésének következő lépése a korábban ígérteknek megfelelően a Városháza park végleges kialakítása lesz a tervpályázaton győztes tervnek megfelelően. Ez a Városháza jelenleg zajló homlokzatfelújítása után, a következő években valósul meg.

 

 

"A jelenlegi városvezetés egyik fontos vállalása volt, hogy a Városháza tömb fejlesztésének részeként a korábbi lepusztult, a városlakók elől elzárt udvar helyén létrehozza a Városháza parkot" - emlékeztettek.

 

Budapest új, nyitott, zöld főterét akarják létrehozni

 

A tervpályázati látványterv (Lépték-Terv)

A Főpolgármesteri Hivatal közölte: céljuk, hogy Budapest új, nyitott, zöld főterét hozzák létre.

A közleményben kitértek arra is, hogy a folyamat részeként az elmúlt években megújult a Merlin-épület, és a végéhez közeledik a Városháza Károly körút felé néző homlokzatának átfogó felújítása is.

Budapest 150. születésnapjára megnyílt a Városháza Passzázs, amely szabad átjárást biztosít a Városháza udvarán a Károly körút és a Városház utca között, ahol kültéri kiállítást is nyitottak - olvasható a közleményben.

HelyiBudapestközparkzöldterületekV. kerületvárosházaLépték-Terv