2024.06.15, Szombat
Nem kell rózsabimbónak lenni, mégis ránk szállhatnak a lepkék...
Fotó: zoobudapest.com/ Bagosi Zoltán

Nem kell rózsabimbónak lenni, mégis ránk szállhatnak a lepkék...

MTI

2024.05.26. 08:05

Hétvégétől fogadja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert Lepkekertje, ahol tizennyolc trópusi lepkefaj több száz egyedét láthatja a nagyközönség.

A bemutatott lepkefajok mindegyike Közép- és Dél-Amerikai trópusi élőhelyein őshonos. Az állatok bebábozódott állapotban érkeznek egy Costa Ricában működő lepkeszaporító farmról. A bábokat a Lepkekert közepén lévő, üvegfalú bábszekrényben helyezik el, így a közönség egy kis szerencsével magát a kikelést is megfigyelheti - közölte a városligeti intézmény pénteken az MTI-vel.

 

Közvetlenül a lepkék között sétálhat

 

A tájékoztató szerint a trópusi lepkék 240 négyzetméternyi területen, 1200 köbméternyi légterében láthatók. A kertet úgy alakították ki, hogy a közönség közvetlenül a lepkék között sétálhasson. A lepkék mellett a Lepkekert növényeit, köztük a különféle broméliákat, orchideákat, sétányrózsákat, csillagcsokrokat és tillandsiákat is megcsodálhatják az odalátogatók.
A Lepkekert, mint szezonális látnivaló 2000 óta létezik az Állatkertben. Jelenlegi helyére, a Pálmaház, az óriásvidrák és a prérikutyák kifutója, illetve a sörényes hangyász kifutó által határolt területre 2014-ben került. A bemutatóhely általában nyár elejétől kora őszig látogatható, de ha az időjárás megengedi, már május végén megnyitják - áll a közleményben.

HelyiBudapestBudapesti ÁllatkertLepkekert