2024.09.08, Vasárnap
Családbarát és a 21. századi életmódhoz igazodó lakások épültek Budapesten
Fotó: magyarepitok.hu / Erdei Mihály

Családbarát és a 21. századi életmódhoz igazodó lakások épültek Budapesten

magyarepitok.hu

2024.06.24. 10:50

Idén nyáron több, mint hatszáz új építésű lakást ad át Zuglóban és Újbudán a Bayer Construct cégcsoport.

Sajtóbejáráson mutatták be nemrég a Bayer Construct és a Bayer Property fejlesztéseiben elkészült zuglói Zenit Residence by Bayer és az újbudai Elite Park több száz új lakását. Ez a két projekt, amelynek megvalósulását portálunk végig követte, új szintet képvisel a fővárosi ingatlanfejlesztésben, mind a magas színvonalú, modern és élhető lakókörnyezet megteremtésével, mind a lakások méretével, költséghatékony műszaki megoldásaival.

 

 

A külső és a belső terek harmóniájára törekedtek

Zuglóban a Zenit Residence by Bayer projektben 168 lakást adnak át – hangzott el a sajtóeseményen. A Bayer Property értékesítési igazgatója, Balla Ákos bejelentette, hogy nyári meglepetés akció keretében az első 30 vásárló kedvezményes 1.2 millió/m² áron juthat új otthonához. A lakások változatos méretűek és szinte mindegyikhez kapcsolódik egy tágas terasz. Utóbbi megoldás a koncepció része volt, hogy a tágas belső terekhez egy berendezhető, használható méretű külső tér is kapcsolódjon.

 

 

A nyolc emeleten elhelyezkedő, három lépcsőházból (A, B és C) megközelíthető otthonokhoz egyszintes mélygarázs és földszinti tárolók, parkolók épültek. A belső udvarokban padokkal, játszótérrel is ellátott, árnyas pihenőket alakítottak ki.

Magas minőségű építőanyagok és rezsicsökkentő gépészeti megoldások

A Zuglói Zenit Residence projekt lakásainál számos, újszerű megoldást alkalmaztak a fejlesztők.
Többek között:

  • magasabb minőségű és a többi piaci szereplőtől eltérő anyaghasználat – például üvegkorlátok, klinkertéglák, ívelt homlokzati megoldások -,
  • a költséghatékony fenntartást segítő geotermikus energia hasznosítása,
  • és változatos elrendezésű és méretű belső lakóterek jellemzik a projektet.

Az energiatakarékos megoldások

A lakásoknál még újszerűnek számító geotermikus, hőszivattyús fűtési-hűtési technológiát alkalmazták.
A társasház lakásai és üzlethelyiségei modern háromrétegű üvegezésű nyílászárókat és motoros redőnyöket kapnak, rejtett redőnytokkal. Ez is része a fenntartási költségek minimalizálásának csakúgy, mint a födémbe integrált mennyezeti hűtő-fűtő rendszer vagy a fürdőszobák elektromos padlófűtése. 

 

 

Rekordidejű kivitelezés

A kivitelezés feszített ütemben zajlott, de a határidők betartását nagyban elősegítette, hogy az építkezésnél a cégcsoport által előre gyártott elemeket használtak – mondta el portálunknak a helyszínen Herczeg András projektvezető.

Ennek a hazánkban még kevésbé alkalmazott technológiának számtalan előnye van. A szakember ezek közül néhányat meg is említett: a kész elemek felhasználása garantálja a magas gyártói minőséget, csökkenti a helyszíni munkaerő és gyártás által támasztott igényeket.
 

Utóbbi minimalizálásával elkerülhető vált, hogy a kedvezőtlen időjárási körülmények lassítsák vagy megakasszák a kivitelezést. Az előregyártott elemek úgy érkeztek a beépítésre, hogy abba már beszerelték a fűtő-hűtő paneleket, ami jelentős időmegtakarítást eredményezett.

 

 

Családias miliő Zugló szívében

A projekt célja az volt, hogy az épület modern formái illeszkedjenek Zugló környezetébe, a játszóterek, közösségi kert pedig a családias miliőt teremtsenek azok számára, akik itt találnak majd új otthonra.
A tájékoztatón elhangzott, hogy a CSOK+ és a bankhitelek kedvező irányú változása élénkítette érdeklődést a lakások iránt. A változatos méretű otthonok – 28-tól egészen a 132 négyzetméterig – felkeltették a családalapítás előtt állók és már családban élők figyelmét is. Ami igazán vonzóvá teszi a projektet az a kivitelezés magas minősége és a projekt komplexitása.

 

Megújul a környék közlekedési rendszere is

Az ingatlanfejlesztésen kívül a Bayer cégcsoport megújítja a környék közlekedési rendszerét is, fejlesztik és rendbe teszik  a kapcsolódó út- és járdahálózatot.


A Csömöri út kétszer két sávban megújul ezen a szakaszon a Rákos-patak hídjával együtt. Két autósáv és két buszsáv segíti majd az erre közlekedőket.

 


Egyidőben épült 464 lakás Újbudán

A Bayer Construct cégcsoport másik nagy projektje az újbudai Elite Park 464 új lakása szintén átadásra kerül idén nyáron. Az ingatlanfejlesztés keretében épülő két, földszint + 9 emeletes épület kivitelezése egyszerre valósult meg a saroktelken, melynek telekhatára a Budafoki út, másik oldalhatára pedig a Barázda utca.

A Bayer cégcsoport egy korábban elkezdett beruházás újabb ütemeként valósította meg az Elite Parkot. A színek tekintetében részben tovább vitte az eredeti koncepciót, de a tereket áttervezték, nyitottabbá tették a teraszokat és üvegkorlátokat építettek be, ami a visszajelzések alapján jó döntés volt.
Az Elite Parkban is változatos lakásméretek közül lehet választani. A tájékoztatón elhangzott, hogy 82 százalékos az értékesítettsége a projektnek. Elsőként többnyire a nagy családi lakások és az egyszobások kerültek eladásra, de még minden típusból van elérhető. A 2-4 hálószobás lakások a CSOK-ra (Családi Otthonteremtési Kedvezményre) is alkalmasak.

 

 

Életmódhoz és élethelyzethez illeszkedő lakások

A Zenithez hasonlóan, itt is számos újszerű megoldást valósított meg a Bayer cégcsoport.

Elsősorban az életmódhoz és az élethelyzethez illeszkedő megoldások köszönnek vissza a lakások tervezésénél és kialakításánál.

 

A terek felosztásánál tudatosan törekedtek arra, hogy azok élhetőek, a megszokottnál tágasabbak legyenek. A jellemző 40 helyett, 47-50 négyzetméteres lakások épültek, amelyekben így 4-5 négyzetméternyi szobánként tárolóhelyet tudtak kialakítani. A háztartási szoba létrehozásával elsősorban a kisgyermekes családokra gondoltak, ahol naponta kell mosni. A külön helyiséggel a fürdőszobák zsúfoltságát előzték meg és a polcrendszerekkel az otthon rendjének megőrzését is támogatják.

 

 

Valamennyi lakáshoz erkély kapcsolódik és kész konyha várja a beköltözőket

Minden lakáshoz erkély tartozik, ami a Covid-járvány óta szinte elvárássá vált az ingatlanokkal szemben. A vételár tartalmazza a konyhabútort, a gépesített konyhát, a klímát. Az új épületek A+ energetikai besorolásúak, így a fenntarthatóság és az alacsony rezsiköltségek is biztosítottak. A fűtést a közeli erőmű biztosítja, a távhőnek számos előnye van, államilag támogatott és mivel az egész főváros érintő fűtési forma az ellátási biztonság magasfokú.

A többgyermekes családok biztonságos otthona találnak

A penthouse lakásoknál a födémterhelést, a víz-és elektromos kiállásokat úgy alakították ki, hogy jakuzzikat is használhassanak a lakói. Így a terasz valódi kert és szabadidős funkciókat kap. A földszinti lakásoknál mintegy 40 négyzetméteres kertek kapcsolódnak az otthonokhoz.

A kivitelező szándéka volt,  hogy méretükben és funkciójukban ezek az ingatlanok kiszolgálják egy család igényeit, legyen szó közös étkezésekről vagy pihenésről.

 

 

Az épület az Elite Park nevet kapta, amely nemcsak a magasminőségű agyaghasználatra és technológiai megoldásokra, hanem a lakókörnyezet kialakítására is utal. A parkok és passzázsterületeken több mint tízezer négyzetméternyi zöldfelület került kialakításra.

A két projektben elkészült mintegy 600 lakást a nyár folyamán adják át lakóiknak.

A Bayer cégcsoport fejlesztései a két beruházással, Budapesten az újépítésű lakóingatlanok piacának tíz százalékát jelentik.  

Galéria

HelyilakásépítésBudapestZuglóÚjbudaBayer Construct Kft.Bayer PropertyZenit by BayerZugló by Bayer