2024.09.08, Vasárnap
Életet mentett az okoseszköz Piliscsabán
Gondosóra

Életet mentett az okoseszköz Piliscsabán

Metropol

2024.06.22. 08:00

„Jelzett a Gondosóra, hogy baj van”: idős asszonyhoz rohant a segítség Piliscsabán.

Rosszullétre panaszkodott egy idős asszony, ami miatt a Gondosórájával segítséget hívott - írta meg a Metropol. A mentők és a tűzoltók is kiérkeztek Piliscsabára – tudta meg a Metropol a 87 éves asszonyhoz. A mozgásában korlátozott hölgy családtagjával él, aki a betegségéből adódóan nem tudott rajta segíteni. Azonban, amint észlelték a bajt, a Gondosórával azonnal segítséget kértek. A Szállás utcába a Piliscsabai Tűzoltóság emberei is kivonultak. Lapunknak a parancsnokuk, Veréb Zoltán mesélte el a részleteket.

Bajtársaink ehhez a családhoz szinte hazajárnak

 – kezdte a parancsnok. – Már több riasztást kaptunk tőlük, amikor segítségre volt szükségük. Ezúttal a 87 éves asszonyhoz mentek a bajtársaink, aki általános rosszullétre, szédülésre panaszkodott. Nem tudott kikelni az ágyból sem. Az egyik rokonával él együtt, aki mozgásában korlátozott, így nem tud segíteni neki. A Gondosórával kért segítséget, amikor érezte, hogy baj van. Mi a mentősökkel és a rendőrökkel együtt vonultunk a helyszínre. Végül az asszonyt kórházba szállították – zárta.

 

A Gondosóra már 19 ezer életet mentett meg

Ahogyan korábban azt a Metropol megírta, minden 65 év feletti magyar állampolgár ingyen igénybe veheti a Gondosórát. Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója minden nyugdíjast arra biztat, hogy éljen a lehetőséggel, ugyanis eddig már 19 ezer életet mentett meg az eszköz. 

„A Gondosóra Programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti honfitársunk Gondosóra- felhasználó” – közölte. – „A jelzőeszköz már 19 ezer életet mentett meg, és további 330 ezer hétköznapi esetben nyújtottak segítséget a kollégák, akik eddig 750 ezer jelzést fogadtak. Jó hír, hogy hamarosan telefonos alkalmazás is segíti majd az időseket és hozzátartozóikat!”
Nyitrai Zsolt elárulta, továbbra is a 107 éves Gizi néni a legidősebb felhasználó, akinek jó egészséget kíván.
„A Gondosóra növeli a nyugdíjasok biztonságát és megnyugvást ad a hozzátartozóknak. Ha még nem tette volna meg, regisztráljon az ingyenes szolgáltatásra online a gondosora.hu oldalon, vagy telefonon a 06 1 445 0080-as telefonszámon!”

 

HelyiegészségegészségügyokostechnológiasegítségnyújtásPiliscsaba