2024.09.18, Szerda
Szerelemkert címmel új bemutatóra készül a Duna Művészegyüttes
Kép: Duna Művészegyüttes

Szerelemkert címmel új bemutatóra készül a Duna Művészegyüttes

MTI

2024.09.12. 12:00

A Duna Művészegyüttes október 3-án mutatja be új előadását Szerelemkert címmel a Nemzeti Táncszínházban. A produkció válogatást nyújt neves koreográfusok rég nem látott, szerelemhez kapcsolódó műveiből, kiegészülve az együttes repertoárján lévő koreográfiákkal.

Az együttes művészeti vezetője, Juhász Zsolt által megálmodott válogatásból a rendezésnek és az izgalmas látványvilágnak köszönhetően egy új, önálló előadás valósul meg.

A produkcióban megjelenő koreográfiák amellett, hogy a szerelem különböző formáiról és megéléseiről szólnak, az előadóknak és az alkotóknak a tánchoz fűződő szeretetét, a művészi elkötelezettségét, a magyar néptánc és a színpadi néptáncművészet iránti tiszteletét tükrözik - olvasható a Duna Művészegyüttes MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében.

Mint írják, az előadásban látható koreográfiák között szerepel Kiss Ferenc és Mosóczi István Szerelem című műve, Ifj. Csoóri Sándor és Szigeti Károly Botoló, valamint Carl Orff és Kricskovics Antal Carmina Burana című alkotása.

Emellett Pál Lajos és Juhász Zsolt Fehér pár, Kiss Ferenc és Mucsi János Amazonok, Kiss Ferenc és Foltin Jolán Kalitka, Vajda János és Györgyfalvay Katalin Just for you, Kiss Ferenc és Juhász Zsolt Tavasz, tavasz című darabja, valamint Lajkó Félix és Juhász Zsolt Kézfogó című koreográfiája is színpadra kerül. A produkcióban közreműködik a Junior Prima díjas Fekete Borbála népdalénekes.

HelyiNemzeti TáncszínházDuna Művészegyüttes