2024.09.17, Kedd
Újabb megállókat akadálymentesítenek az 50-es villamos vonalán
Fotó: bkk.hu

Újabb megállókat akadálymentesítenek az 50-es villamos vonalán

Forrás: bkk.hu

2024.09.08. 10:56

Hat megállóval folytatódnak a fejlesztések és bővül a fel-és leszállási lehetőségek száma.

Folytatódhat az 50-es villamosvonal akadálymentesítése: hat megállónál megújulhatnak a peronok, és a Hengersor utcánál vadonatúj megállóhely létesülhet. A BKK a Fővárosi Önkormányzattal közösen olyan Budapestért dolgozik, ahol biztosítva van a közterek és a közlekedés akadálymentes használata, ezért feltételes közbeszerzési eljárást indított a XVIII. és XIX. kerületi megállók korszerűsítésére. A kivitelezéskor a járművekhez igazodó, emelt magasságú peronokat építenének, hogy az alacsony padlós villamosokat a babakocsival, a nagyobb csomaggal közlekedők, valamint a mozgásukban korlátozottak is kényelmesen használhassák.

A jövő évben kezdődhetnek el a munkálatok

Újabb szakaszába lép az 50-es villamosvonal akadálymentesítése, amelynek során eddig a Határ úti végállomás, valamint négy megálló hét peronja újult meg. A BKK feltételes közbeszerzési eljárást indított a további dél-pesti peronépítési munkák és kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések kivitelezésére; az ajánlati felhívás 2024. szeptember 4-én jelent meg.

A tervezett beruházásnak köszönhetően akadálymentessé válik

  • · a Corvin körút,
  • · a Lehel utca,
  • · a Margó Tivadar utca,
  • · a Kemény Zsigmond utca és
  • · a Thököly út villamosmegálló.
     

Továbbá opció van a Fő utcai megálló korszerűsítésére, míg a Lajosmizsei sorompó és a Tinódi utca összevonásával új, akadálymentes megállóhely létesülhet a Hengersor utcánál. 
A beruházás kivitelezése az Európai Unió támogatásával valósulhat meg, a munkák a forrás rendelkezésre állása esetén, tervezetten 2025 első felében kezdődhetnek el.

HelyiBudapestBKK50-es villamosakadálymentesítés