2024.05.22, Szerda

Hétvégi színes programok a Szentendrei Skanzenben

2016.03.10. 09:48

Várja az érdeklődőket március 12. és 15. között a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum 1848-at idéző programja.

A Történelmi Lovas Egyesület huszártábora és a Magyar Bajusz Társaság bajuszmustrája is várja az érdeklődőket március 12. és 15. között a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum 1848-at idéző programjain.

A hosszú hétvégén a Skanzen programjai visszarepítik a látogatókat a történelmi időkbe.
Vasárnap és hétfőn a Történelmi Lovas Egyesület tagjai nemcsak lovas díszbemutatót tartanak, hanem segítségükkel hiteles képet kaphatnak az érdeklődők a huszárok viseletéről, megismerkedhetnek a korabeli fegyverekkel vagy megcsodálhatják a paripák felszerelését. 
Szombattól keddig a Magyar Bajusz Társaság bajuszmustrát, bajuszpödrési és borotválási bemutatót tart, megismertetve a közönséget a kackiás, kajla, harcsa- kanász- és más bajszokkal és a bajuszviselés magyar hagyományával. 
A négy nap alatt kézműves foglalkozások, ügyességi játékok sora várja a látogatókat, bárki elkészítheti saját kokárdáját, zászlóját, a gyerekek ágyúgolyót, kardot, csákót fabrikálhatnak, de keszkenőt is hímezhetnek, és mézeskalácsot is díszíthetnek a vállalkozó kedvűek. A kisebbek és a nagyobbak a nemzeti ünnep jegyében ezúttal katonabúcsúztató dalokat, verbunk táncokat tanulhatnak, és csatlakozhatnak is a hadba vonulókhoz.
Március 15-én ingyenes a belépés a skanzenbe.

forrás: mti / infoszentendre.hu

Galéria

SzentendreFókuszbanSkanzenSzabadtéri Néprajzi Múzeum