2024.05.21, Kedd

Szoborpark nyílt a Stefánia Palota kertjében

magyarepitok.hu

2016.10.13. 10:17

Szerdán a Honvéd Kulturális Központ és a Stefánia Palota közös kertjében hivatalosan is megnyílt a Stefánia Szoborpark első, őszi tárlata, melyhez az A-Híd Zrt. főtámogatóként járult hozzá.

A Magyar Kultúra Egyesület szervezésében nyílt kiállítás huszonhét kortárs szobrászművész alkotásait tartalmazza, melyek kellemes környezetben, a Stefánia útról megközelíthető kert ösvényein végigsétálva megtekinthetők. Az őszi tárlattal egy hosszútávú kezdeményezés indult el, hiszen jövő tavasszal újabb szobrok váltják majd a mostaniakat.

A megnyitó tárlatvezetéssel kezdődött, ahol Klacsmann Péter, a kiállítás kurátora, illletve részben maguk a szobrászművészek mutatták be a kertben található alkotásokat. A művészek közül jelen volt többek között Péter Ágnes, Párkányi Raab Péter, Ingo Glass, Nagy Benedek, Majoros Áron, Gyurcsek Ferenc és Restyánszki Attila.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

A Stefánia Palota dísztermében ezt követően tartott hivatalos nyitóünnepségen Kaposvári László dandártábornok kiemelte, hogy széles társadalmi összefogás és hosszú út vezetett el a kiállítás létrejöttéig – a Magyar Honvédség a művek helyszínre szállításával segítette a projektet. „A művészeken és a civil szférán kívül a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség és az üzleti támogatók egyaránt nagyon fontos szerepet játszottak. Ezért szeretném megköszönni a munkát mindenkinek, aki akár csak egy kicsit is hozzátett ahhoz, hogy ez a tárlat megszülethessen.”

Magyar János, az A-Híd műszaki igazgatója hangsúlyozta, hogy épített környezetünket nem lehet művészeti alkotások nélkül elképzelni, hiszen ezek teremtik meg egy város arculatát, hangulatát. „Sokat elmondanak az ott élőkről és az utókor számára is fontos üzenetet közvetítenek. Ezt a felelősséget szem előtt tartva az A-Híd Zrt. nem első alkalommal támogat művészeti kiállítást, korábban a Bálnában megtekinthető Színek & Formák című kortárs szobrászművészeti tárlatnak is fő szponzora volt.”

A kiállítás ingyenesen látogatható 2017. március 31-ig Budapest XIV. kerületében, a Stefánia út 34-36. szám alatt.

Galéria

HívogatókiállításA-Híd Zrt.