2024.03.28, Csütörtök

Nem mindennapi tortaköltemények várnak a hétvégén a Millenárison

MTI, sutnicake.hu

2016.11.10. 16:15

Számos hazai cukrászat mutatja be tudását a Sütemény- és tortafesztiválon, ahol cupcake-eket, brownie-kat és egyéb édességeket kóstolhatunk, s néhány tortát jótékony célból el is árvereznek.

Hirdetés

Walt Disney mesevilága a fő témája a 3. Sütnicake sütemény- és tortafesztiválnak, amelyen hagyományos és újhullámos cukrászatok mutatják be termékeiket a budapesti Millenáris parkban, november 12-13-án. A park B csarnokában – amely a rendezvény idejére lenyűgöző desszert szalonná alakul át – bemutatkozási lehetőséget kapnak a cukrászati manufaktúrák és tortakészítők is, a közönséget pedig esküvői tortakülönlegességekkel, tortakészítő workshopokkal, előadásokkal és cukorvirág készítéssel várják. A rendezvényen lehetőség lesz megismerkedni a legismertebb bloggerekkel is.

A hagyományos sütemények mellet cupcake-ek, tartelette-ek, brownie-k, cake pop-ok, macaronok és csodálatos design torták várják az édesszájúakat, hogy megkóstolják vagy hazavigyék őket.

 

kép: sutnicake.hu

A rendezvény keretében meghirdetett torta-designpályázatra profi és hobbi cukrász kategóriában nevezhettek a versenyzők. Szombaton rangos zsűri értékeli a kiállított alkotásokat, valamint megválasztják a Sütnicake tortáját is. A tortákat árverésre bocsátják, a befolyt összegből állami gondozásban lévő gyerekeket ajándékoznak meg a szervezők.

Az elmúlt két évben közel 14 ezer sütemény és torta rajongó volt kíváncsi a süteményeket és tortákat felvonultató eseményre. A két év alatt 80 hazai cukrászat termékeit kóstolhatták, vagy vásárolhatták meg. Az első évben Alice Csodaországban, a második évben a Cirkusz témában készült design tortákat tekinthették meg a látogatók.

 

kép: sutnicake.hu

Idén a program kísérőrendezvényeként először tartják meg a Karácsonyi Dekor Placcot, amelyre hasznos dekorációs, lakberendezési és ajándékötletekkel készülnek a szervezők.

Hívogatófesztiválcukrászdagasztronómia