2022.08.14, Vasárnap

A forralt borok éjszakájával és süteménykóstolóval hív adventre Gödöllő

mti

2017.12.01. 09:18

A királyi kastélyban jövő vasárnap megnyílik a kézművesek karácsonyi vására, Lajkó Félix-koncert, bábszínház és betlehemezés is a programok között.

Hirdetés

December 9. és 30. között rendezi ünnepi programjait a Gödöllői Királyi Kastély.    

A sorozat a Városi Fúvószenekar koncertjével indul december 9-én, másnap Szilasi Alex zongoraművész lép színpadra, a kastély parkjában pedig megnyílik a kézművesek karácsonyi vására.

December 16-án és 17-én az Adventi Kastélynapok következik: délelőttönként és kora délután múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartanak a szakemberek, szombaton a Petimi Társulat Magyar Népmesék című interaktív előadása szerepel a műsorban, este a Gödöllői Szimfonikus Zenekar ad koncertet. A Barokk Színház zenés irodalmi estnek és divatbemutatónak, másnap az Aranyszamár Bábszínház és a Savaria Kamaraopera előadásának ad otthont. A napot az Arpeggio Gitárzenekar 25. éves jubileumi koncertje zárja.     

A kastélypark területén található Pálmaház is beszáll a programokba, napközben a Pálmaház Herbárium saját parfümjének bemutatása, valamint hagyományőrző népi bethlehemezés, Paprika Jancsi csúzlizdája, mézeskalács-készítés és gyertyaöntés szórakoztatja az érdeklődőket. Esténként pedig megrendezik A forralt bor éjszakáját és a különféle karácsonyi sütemények kóstolóját a Pálmaházban.

December 28-án Erzsébet királyné karácsonyai címmel gyermekprogramok várják a látogatókat, december 30-án Lajkó Félix koncertjén vehet részt a közönség.

GödöllőHívogatóadvent