2024.04.16, Kedd

Föld alatti kiállítás ünnepli az 50 éves BKV-t

MTI

2018.02.22. 16:16

1968-ban alakult meg több közlekedési társaság összevonásával a Budapesti Közlekedési Vállalat, az azóta eltelt ötven évet most egy budapesti tárlaton ismerhetjük meg közelebbről.

Hirdetés

Kiállítást nyitott a BKV a cég fennállásának 50 éves évfordulójára a Földalatti Múzeumban. Bolla Tibor, a cég elnök-vezérigazgatója a megnyitón azt mondta, bár a BKV 50 éve jött létre jelenlegi formájában, a budapesti tömegközlekedés már több mint száz éve üzemel.

Elmondása szerint az elmúlt időszakban a közösségi közlekedésre egyre nagyobb igény mutatkozott, és ez a jövőben sem fog megváltozni. „Olyan világot nem tudok elképzelni 50 év múlva, hogy ne legyen BKV" - mondta, hozzátéve: szerinte a BKV a jövőben ugyanebben a formában a legnagyobb fővárosi szolgáltató lesz, és 50 év múlva már nem csak vezető nélküli metrók, de villamosok, illetve buszok is közlekedni fognak Budapesten.

A BKV elmúlt 50 évéből származó tárgyakat felvonultató, a Földalatti Múzeumban megtekinthető tárlaton a fotók és egyenruhák mellett egyebek közt jegylyukasztókat, iránytáblákat, menetrendeket, maketteket állítottak ki.

HívogatómúzeumBKKtömegközlekedés