2024.05.21, Kedd

tömegközlekedés

Folytatja az utastájékoztatás fejlesztését a BKK

2023.09.17

Helyi

Újabb járatok belső kijelzőin jelennek meg a valós idejű átszállási lehetőségek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

BKK: közlekedési változásokra kell készülni szombaton a Budapest Pride idején

2023.07.15

Helyi

Közlekedési változásokra kell készülni szombaton várhatóan 15 és 17 óra között a Budapest Pride idején - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Káli-kör néven éjszakai körjáratokat közlekedtet a Volánbusz a nyári időszakban

2023.06.23

Országos

Éjszakai járatokat közlekedtet a Káli-medencében, Badacsony, Szigliget, Keszthely és Hévíz környékén a Volánbusz hétvégente - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Korszakalkotó változás a közösségi közlekedésben - Jön az új vármegyebérlet és az országbérlet

2023.02.20

Országos

Május elsejétől minden eddiginél kedvezőbb bérletrendszer használatával teljes vármegyét, sőt akár az egész országot be lehet utazni a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV járatainak igénybe vételével.

A látássérült ügyfelek közlekedését segítik a DANOVA-projekt keretében megvalósult fejlesztések

2023.01.15

Helyi

Véget ért az Európai Unió kutatásfejlesztési keretprogramjából finanszírozott DANOVA-projekt, melynek keretében a vak és gyengénlátó utasok közlekedését segítő fejlesztések valósultak meg. Akadálymentessé vált a bkk.hu.

Megújulnak a Keleti pályaudvar környékének utastájékoztató elemei

2022.11.25

Helyi

A BKK ügyfelei számára újabb forgalmas csomópontban válik egyszerűbbé a tájékozódás: ezúttal a Keleti pályaudvar környékén újulnak meg az utastájékoztatás elemei. A végállomásokat érintő felújítási projektnek köszönhetően tovább javul a tájékoztatás színvonala.

Halottak napja - A MÁV és a Volán járatai az ünnephez igazodva közlekednek

2022.10.26

Országos

A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok - a MÁV-Start, a Volánbusz, a MÁV-HÉV - az ünnepekhez igazították a járatok közlekedési rendjét - közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel.

Ne feledje! Jövő héttől ismét jár az M3-as metró a déli szakaszon

2022.08.14

Helyi

A nyárra tervezett felújítási munkák befejeztével augusztus 15-től, hétfőtől újra jár az M3-as metró a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között. A Kálvin tértől továbbra is metrópótló busszal lehet utazni. A metró a Nagyvárad téren nem áll meg, a tér környéke az M30-as állomáspótló busszal, illetve alternatív járatokkal közelíthető meg. Ezen a hétvégén, augusztus 13-án és 14-én az M3-as metró teljes vonalán pótlóbuszok közlekednek. Hétfőn és kedden, 15-én és 16-án Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között metróval, onnan Újpest-központig pótlóbusszal lehet utazni. Az M3-as metró napi szintű közlekedéséről a BKK oldalán lehet tájékozódni.

Pótlóbuszok járnak a 2-es és a 2M villamos helyett június 20-a és július 17-e között

2022.06.13

Helyi

A 2-es és a 2M villamosok június 20-a és július 17-e között felújítás miatt nem közlekednek, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között pótlóbuszok járnak. A pótlóbuszok haladását – ahol lehet – buszsáv segíti.

Változik a repülőtéri vonaljegy ára, sűrűbben jár a 100E busz

2022.06.01

Helyi

A koronavírus-járvány csökkenésének és a turizmus újraéledésének köszönhetően ismét növekedik a 100E autóbusz kihasználtsága, így a BKK sűríti a járat indulásait. Budapest belvárosa és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között közlekedő 100E autóbuszra váltható jegy ára a jelenlegi 900 Ft-ról 1500 Ft-ra emelkedik július 1-jével.

Régi ismerős a pesti utcákon: szombaton útjára indul a retró troli

2022.05.20

Helyi

Egy régi ismerőssel, a ZiU-9 trolibusszal találkozhatnak a budapestiek május 21-én, e hét szombaton a 70-es trolibusz vonalán. Az elmúlt évtizedek egyik meghatározó járműve R70-es jelzéssel újra kigördül a garázsból, és egy napig az Erzsébet királyné útja, aluljáró és a Kossuth Lajos tér között közlekedik. A retró trolira érvényes jeggyel, vagy bérlettel lehet felszállni.

A húsvéti ünnepkor a hosszú hétvégére megváltozik a vonatok, Volán buszok és a HÉV-ek közlekedés rendje

2022.04.13

Országos

A húsvéti ünnepkor a hosszú hétvégére megváltozik a vonatközlekedés rendje. A vonatok április 14-én a pénteki, 15-én a szombati, 16-án és 17-én az ünnepnapi, 18-án a vasárnapi, 19-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. Jelentősen megnövekedhet az utasforgalom, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket. A Volánbusz járatok és a HÉV-ek közlekedési rendje is módosul.

Bővül a kerékpárszállítási lehetőség március közepétől

2022.03.15

Helyi

Tovább bővül a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban: március közepétől a 91-es és 291-es buszokon is lehet biciklit szállítani. Egy járművön legfeljebb egy kerékpár szállítható, az erre kijelölt járműveket külön piktogram jelzi.

Ne feledje: hétfőtől nem kell maszkot viselni a BKK járatain!

2022.03.06

Helyi

A járványügyi korlátozások feloldásával összhangban március 7-től, hétfőtől a közösségi közlekedés használatakor, valamint a megállóhelyeken és az állomásokon sincs már érvényben a maszkviselési szabály. Hogyha valaki úgy gondolja, nyugodtan hordhat maszkot, de nem kötelező.

Februártól már hétköznap is CAF-villamosok közlekednek a 14-es és a 42-es vonalán

2022.01.30

Helyi

Alacsonypadlós, klimatizált, kamerával felszerelt és energiahatékony CAF-villamosok járnak februártól hétköznap is az újpesti 14-es és a kispesti 42-es vonalán. Eddig ezeken a villamosvonalakon hétköznap még nem közlekedtek ilyen szerelvények.

Drágulnak a BKK jegyárai, még jobban megéri bérletet vásárolni

2023.07.22

Helyi

Az elmúlt évek gazdasági folyamatai, az energiaárak drasztikus emelkedése és az általános infláció miatt, a legtöbb kereskedő és szolgáltató után a BKK is kénytelen változtatni egyes termékek árán a megszokott színvonalú kiszolgálás, illetve a további fejlesztések érdekében. A közlekedési társaság számára ugyanakkor továbbra is kiemelt jelentőségű a törzsutasok megbecsülése és számuk növelése, ezért a bérletek ára nem változik.

A kerékpárral és kutyával utazók számára is tartogat újdonságot a BudapestGO

2023.07.05

Helyi

Több bérlet és jegytípus válik elérhetővé a BKK tavaly indult alkalmazásában. Már a kerékpárral vagy kutyával utazó ügyfelek bérletvásárlása is digitalizálódik, könnyebb lesz.

MÁV-Volán csoport: elérhető az orszagberlet.hu weboldal

2023.04.17

Országos

Elérhető a MÁV-Volán csoport által létrehozott orszagberlet.hu weboldal, amely a május elsejétől érvényes vármegye- és országbérlettel kapcsolatban segíti az utasok tájékoztatását, a megfelelő bérlettípus kiválasztását - közölte a cégcsoport hétfőn az MTI-vel.

150 forintos szüliNAPIjeggyel ünnepel a BKK!

2023.02.10

Helyi

A BKK többfunkciós szolgáltatást nyújtó applikációját, a BudapestGO-t több mint 2,2 millióan töltötték le az elmúlt egy évben és már 1 millió ügyfél használja rendszeresen. Ezzel az egyik legnépszerűbb magyar fejlesztésű alkalmazás lett a piacon. Az évforduló alkalmából és Budapest születésnapjára is utalva február 14-re 150 forintos napijegy váltható az alkalmazásban. Egy fejlesztésnek köszönhetően hamarosan jön az azonnali jegyérvényesítés.

Kényelmesebb utazást biztosít az adventi hétvégéken utasainak a BKK

2022.12.02

Helyi

A Budapesti Közlekedési Központ az adventi időszakban az utasok színvonalasabb és biztonságosabb kiszolgálása érdekében a hétvégi napokon sűríti egyes járatait, illetve nagyobb kapacitású járműveket indít.

Közlekedés a Puskás Aréna környékén a Magyarország – Görögország labdarúgó-mérkőzés idején

2022.11.19

Helyi

A Puskás Arénában rendezik meg a Magyarország – Görögország Nemzetek Ligája labdarúgó-mérkőzést november 20-án, vasárnap az esti órákban. A stadion környékén 18:30-tól 23:30-ig számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani. Az aréna környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a Budapesti Közlekedési Központ kéri, hogy a Puskás Arénát közösségi közlekedéssel közelítsék meg. Ennek érdekében a mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és M4-es metró, valamint az 1-es villamos.

November 1-jéig érhetők el a MÁV-Volán-csoport szezonális napijegyei

2022.10.20

Országos

November 1-jéig érhetők el a MÁV-Volán csoport szezonális napijegyei; az ország különböző tájain érvényes, népszerű napijegyekkel az idén már csaknem 37 ezren, míg tavaly 30 ezren utaztak - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Közlekedési változások a Hősök tere és a Városliget környékén ezen a hétvégén

2022.06.18

Helyi

Több rendezvényt is tartanak ezen a hétvégén a Hősök terén és a Városligetben, ezért péntek estétől szombat estig számos közlekedési változásra kell készülni a környéken.

Változások a M3-as metró, illetve a 2-es és 2M villamosok közlekedésében június közepétől

2022.06.09

Helyi

Az iskolaszünet beköszöntével elkezdődnek a nagyobb felújítások a fővárosban, emiatt június közepétől az M3-as metró augusztus közepéig minden nap csak az északi szakaszon, Újpest és a Göncz Árpád városközpont között közlekedik, továbbá négy hétig a teljes vonalon nem jár a 2-es és a 2M villamos - olvasható a BKK sajtóközleményében.

Három nappal tovább utazhatunk a májusi helyközi bérletekkel

2022.05.26

Országos

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) kérésére a helyközi szolgáltatók az eredeti határidőn túl még három napig elfogadják majd a májusi havi és második félhavi bérleteket. Az így meghosszabbított érvényesség a hosszú pénztári sorok elkerülése érdekében a vasárnapra eső június 5-e helyett június 8-a szerda éjfélig tart - ismerteti a szaktárca az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Tavaszi nagytakarítást tartanak a Volánbusznál

2022.05.04

Országos

Május közepéig az országban található valamennyi autóbusz-állomásán végez a tavaszi nagytakarítással a Volánbusz, a napi takarításhoz képest emelt szinten tisztítják meg a várótermeket, az utasfogalmi helyiségeket, a peronokat és az egyéb külső területeket is - közölte a közlekedési társaság szerdán az MTI-vel.

Április 3-tól számos viszonylaton igazodik még jobban az igényekhez a vasúti és a buszközlekedés

2022.03.30

Országos

A 2021 decemberétől érvényes menetrend számos fejlesztést, az utasok számára kedvező változást hozott a MÁV és a Volánbusz hálózatán. Április 3-tól, a szokásos évi első menetrendmódosítással további újításokat, új járatokat, jobb csatlakozásokat, finomhangolásokat vezet be a MÁV-Volán-csoport. Ezzel az autózás helyett zöld, környezetbarát közösségi közlekedést kínál.

A közösségi közlekedést népszerűsíti a MÁV-Volán csoport új kampánya

2022.03.08

Országos

A közösségi közlekedést népszerűsíti a MÁV-Volán csoport márciusi, Közösségi közlekedés a zöld jövőért című kampánya - közölte a vasúttársaság kedden.

Változik a közlekedési rend az Október huszonharmadika utcában

2022.02.03

Helyi

Folytatódik a felújítás az Október huszonharmadika utcában, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani 2022. február 5-től, szombattól. A forgalmi változások a közösségi közlekedést is érintik.

Eldőlt: márciusban érkeznek a BKK időalapú jegyei

2022.01.27

Helyi

Az időalapú jegyek kizárólag digitális formában lesznek elérhetők, papírváltozatban nem.