2024.03.19, Kedd
Ne feledje! Jövő héttől ismét jár az M3-as metró a déli szakaszon
Fotó: BKK / Nyirő Simon

Ne feledje! Jövő héttől ismét jár az M3-as metró a déli szakaszon

Budapesti Közlekedési Központ

2022.08.14. 10:00

A nyárra tervezett felújítási munkák befejeztével augusztus 15-től, hétfőtől újra jár az M3-as metró a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között. A Kálvin tértől továbbra is metrópótló busszal lehet utazni. A metró a Nagyvárad téren nem áll meg, a tér környéke az M30-as állomáspótló busszal, illetve alternatív járatokkal közelíthető meg. Ezen a hétvégén, augusztus 13-án és 14-én az M3-as metró teljes vonalán pótlóbuszok közlekednek. Hétfőn és kedden, 15-én és 16-án Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között metróval, onnan Újpest-központig pótlóbusszal lehet utazni. Az M3-as metró napi szintű közlekedéséről a BKK oldalán lehet tájékozódni.

Hirdetés

Közlekedés az M3-as metró vonalán augusztus 13-16 között

Figyelem! Augusztus 13-tól 16-ig a metró nem közlekedik az északi szakaszon sem, ezért a pótlóbuszok Újpest-központig járnak:

  • Augusztus 13-án és 14-én (ezen a hétvégén) nem jár a metró a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni.
  • Augusztus 15-én és 16-án, hétfőn és kedden a szerelvények egész nap Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között járnak, de a Nagyvárad téren nem állnak meg. A Kálvin tér és Újpest-központ között az M3-as metrópótló busz közlekedik, a Nagyvárad tér az M30-as állomáspótló busszal, valamint alternatív járatokkal érhető el.

Közlekedés az M3-as metró vonalán augusztus 17-től

Augusztus 17-től az az alábbiak szerint jár az M3-as metró:

  • Hétköznap napközben ismét két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, de a Nagyvárad téren nem áll meg. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as metrópótló autóbusszal lehet utazni, emellett a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A pótlóbusz is közlekedik.
  • A Nagyvárad tér környéke hétköznap napközben a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, valamint a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a minden nap közlekedő 2M és 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől gyalog, vagy MOL Bubival közelíthető meg.
  • Hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.
  • Továbbra is közlekednek az észak-pesti és dél-pesti térségből a metrót elkerülő, alternatív eljutást biztosító járatok.

Az M3-as metró napi szintű közlekedéséről a BKK oldalán lehet tájékozódni.

A Budapesti Közlekedési Központ mind a közösségi közlekedést, mind az egyéni közlekedést használóktól kéri, hogy a következő hetekben ne megszokás szerint közlekedjenek a fővárosban, mert számos változásra kell készülni a metrópótlás miatt. Az utazások megtervezéséhez is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

Az M3-as metró felújításáról további információk a BKK oldalán olvashatók.

HelyiM3-as metróBKKtömegközlekedés