2024.04.28, Vasárnap
Folytatja az utastájékoztatás fejlesztését a BKK
Kép: bkk.hu

Folytatja az utastájékoztatás fejlesztését a BKK

MTI

2023.09.17. 10:00

Újabb járatok belső kijelzőin jelennek meg a valós idejű átszállási lehetőségek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Hirdetés

Azt írták: péntektől a Tatra villamosokon, a trolibuszokon és a 60-as jelzésű fogaskerekű vasúton utazók is azonnal láthatják, melyik megállónál milyen járatra szállhatnak át.

A közlemény szerint a fejlesztésnek köszönhetően a kijelzőkön a ténylegesen fél órán belül induló BKK-járatok, elővárosi vonatok, illetve HÉV-járatok jelennek meg a megállókban és a csomópontokban.

Emlékeztettek: idén tavasszal érték el, hogy a járművek belső kijelzőin újra megjelenjenek az átszállási lehetőségek. Májusban először az 1-es, a 4-es és a 6-os vonalon közlekedő Combino villamosokon találkozhattak az utasok valós idejű információkkal. Majd a többi fővárosi villamosvonalon is megjelent a szolgáltatás: az utasok júniustól a dél-pesti, illetve a 2-es, a 23-as, a 47-es és a 49-es villamoson is láthatják az átszállási lehetőségeket.

A fejlesztés következő szakaszában a BKK szakemberei azon dolgoznak, hogy valamennyi autóbuszon elérhető legyen a könnyebb tájékozódást szolgáló fejlesztés - tudatta a BKK.

HelyiBudapestBKKutastájékoztatástömegközlekedés