2024.09.08, Vasárnap

A Trisztán és Izolda előadása nyitja a budapesti Wagner-napokat

mti, Wikipedia,

2018.06.02. 12:20

A Művészetek Palotájában a a Tannhäusert és a Bolygó hollandit is nemzetközileg elismert művészek viszik színre az egy hétig tartó rendezvényen.

Idén június 7-től 17-ig tartják meg a Budapesti Wagner-napokat. A német romantikus zeneszerző világhírű operái közül elsőként a Trisztán és Izoldát adják elő Cesare Lievi rendezésében. A június 7-i szombati műsorban Anja Kampe szoprán és Peter Seiffert német tenor címszereplésével keltik életre az ikonikus művet a Művszetek Palotájában (Müpa). A nagyoperát a Fischer Ádám vezényelte Nemzeti Filharmónikusok és a Nemzeti Énekkar közreműködésével adják elő – derül ki a Müpa közleményéből.

 

A Tannhäuser (mupa.hu)

A 2006 óta megrendezett, nagysikerű rendezvényen ezt követően a Tannhäusert és a Bolygó hollandit viszik színre, illetve háttérbeszélgetésekkel, valamint Camilla Nylund énekesnő estjével várják az érdeklődőket.

 

A bolygó hollandi (mupa.hu)

A Tannhäusert Matthias Olag rendezésében, Szabóki Tünde és Stepehn Gould amerikai tenor szereplésével viszik színre. A Bolygó hollandi címszerepében a John Lundgred svéd baritont, Sentaként pedig Elisabet Striddelt hallgathatja majd meg a közönség.

HívogatóoperaMÜPAklasszikus zene