2024.07.27, Szombat
Divatkiállításon mutatják be Koreát Budapesten
hirado.hu

Divatkiállításon mutatják be Koreát Budapesten

mti

2019.03.25. 16:10

A távol-keleti ország hagyományait modern és a régi eszközök ötvözésével mutatja be egy két hónapig látogatható tárlaton.

Dél-koreai művészek személyes élményein keresztül mutatja be a távol-keleti ország  tradicionális öltözködési kultúráját a Hagyomány és divat: gyógyító utazás önmagunkhoz című kiállítás Budapesten. A Koreai Kulturális Központ szervezésében megvalósuló tárlatot április 1-től június 28-ig látogathatják az érdeklődők.

Az esemény leírásából kiderül: Quack Gong Dzsu grafikus, művészetterapeuta és Ro Dzsu Hjun divattervező különféle médiumok felhasználásával, a vonalhúzás aktusán keresztül vallanak önismereti és gyógyulási útjukról. A művészek a tradicionális koreai viselet, a hanbok újraértelmezésére tesznek kísérletet, a ruha jellegzetességeire, különösképpen annak vonalvezetésére koncentrálva.

A páros kiállítást Sin Dzse Ho médiaművész videóinstallációja egészíti ki, amelyet a két másik művész munkái inspirálták. A tárlat arra keresi a választ, hogy miként fejeződik ki az én a ruhákban, valamint az installációk és a művészetterápia eszközeivel vizsgálja az önismereti úthoz kapcsolódó érzéseket, a személyek közti viszonyokat.

HívogatókultúraMűvészet