2024.03.29, Péntek
Félszáz étterem kínálatából válogathatunk három napig a Millenárisban
dailynewshungary.com

Félszáz étterem kínálatából válogathatunk három napig a Millenárisban

mti

2019.04.29. 16:52

A 9. alkalommal megrendezett OTP Gourmet Fesztiválon mindenki megtalálhatja a neki való ízeket, akár Michelin csillagos éttermek szakácsainak tolmácsolásában.

Hirdetés

Idén a kiemelt témák a paprika, a sercli és a sör lesznek a Millenáris Park Gourmet Fesztiválon – derült ki az esemény sajtótájékoztatóján. A rendezvény célja megmutatni, hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik: legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy minőségi termelőkről – mondta el fesztivál alapítója, Gerendai Károly.

Elhangzott: néhány éve minden Gourmet Fesztiválra speciális tematikát is meghirdetnek. A kiemelt fogások után az utóbbi időben egyes alapanyagok kerülnek fókuszba: idén a magyar konyha egyik legfontosabb fűszere, a paprika, a sercli, azaz kenyérvég, valamint a hazai kézműves sörkultúra.

A Gourmet nemcsak Magyarország gasztronómiai kínálatának legjavából nyújt ízeltőt, de mára a térség legjelentősebb gasztrofesztiváljává vált, ezúttal pedig Közép-Európán túl Moszkvából és Szöulból is érkeznek sztárséfek - számolt be.

Exkluzív vacsorát ad az egyik legizgalmasabb osztrák séfként számontartott, két Michelin-csillagos Konstantin Filippou, bemutatkozik a moszkvai Twin Gardens konyháját irányító testvérpár, Iván és Szergej Berezuckij, a szöuli Michelin-csillagos Li Dzsong Guk pedig autentikus koreai ebédet főz.

A május 16. és 19. között megrendezett esemény részletes programja részletes programja a gourmetfesztival.hu honlapon érhető el.

Hívogatófesztiválgourmet