2024.05.22, Szerda

Hőbontásos hulladékhasznosítás a XXI. században

2016.02.24. 14:04

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2013-ban indított hagyományteremtő szándékkal konferencia sorozatot Zöld szervezetek – zöld üzletek címmel, azért, hogy lehetőséget biztosítsanak a környezetipar szereplői és az érintett civil szervezetek képviselői közötti véleménycserére.

A sorozat mostani állomásának fókuszába a hőbontásos hulladékhasznosítási technikák kerültek. A szervezők jóvoltából az érintettek a lehető legtöbb aspektusból vizsgálhatták meg a kérdést, a kormányzatot Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, az ISCC nemzetközi tanúsító szervezetet Andreas Feige, az ISCC System GmbH ügyvezető igazgatója képviselte.  A megjelentek három hazai hőbontásos technikáról is hallhattak bemutatót.

Az engedélyezési szempontból illetékes szakhatóság nevében a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője, Tarnai Richárd kormánymegbízott tartott előadást, aki a hőbontásos hulladékhasznosítás során felmerülő engedélyek beszerzésének menetével ismertette meg a hallgatóságot.

A konferencia a szakmai párbeszédre is lehetőséget biztosított, a délutáni fórumon az előadók válaszoltak a nap folyamán felmerült kérdésekre.

(Pest Megyei Kormányhivatal)

Galéria

Fókuszbankörnyezetvédelemzöld megoldások