2018.06.18, Hétfő

környezetvédelem

Műanyagcipőkkel mentené meg az óceánt az Adidas

2018.04.09

Eddig egymillió párt adtak el a tengereket elárasztó műanyagdarabkákból készített lábbeliből.

Több mint ezer diákot várnak Szigetmonostor környezetvédelmi rendezvényére

2018.03.07

Pest megye

Az ÖKO-Sziget a víz világnapjához kapcsolódik, azonban idén a fogyasztói szokások hatásáról is részletes ismereteket szerezhetnek a gyerekek.

Magyar rajzfilm nyert elismerést egy indiai animációs fesztiválon

2018.01.10

Országos

A Hoppifalva lakóiról szóló sorozat karácsonyi epizódja a környezetvédelmet népszerűsíti a gyerekek körében.

Néhány négyzetméteres, mégis felér egy erdőnyi fával az óbudai mohafal

2017.08.31

Helyi

A négy méter magas installáció fél évig tisztítja a levegőt a III. kerület átlagosnál magasabb légszennyezettségű részén.

Másfél kilométernyi zöld aszfalt épül a fővárosban

2017.05.21

Fókuszban

Közel tízezer gumiabroncs újrahasznosításával készül a pesti alsórakpart XIII. kerületi szakaszának 1,5 km hosszú része.

Ruhaipari forradalomért kiáltanak a Corvinuson

2017.04.25

Ajánló

Fenntartható és etikus divat témájában tartanak előadássorozatot csütörtökön a Budapesti Corvinus Egyetemen. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Magyar mérnököknek köszönhetően környezetbarátabbá válik a vasút

2017.03.08

Fókuszban

Vezetőtájékoztató szoftvert fejlesztett a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest és anyavállalata. Az iCOM Assist névre keresztelt szoftver zöldebbé teszi a vasúti személy- és teherszállítást: használatával akár 15 százalékkal is csökkenhet a szerelvények energiafogyasztása és károsanyag-kibocsátása.

A gödi és dunakeszi sárkányhajósok összefogtak a fenntarthatóságért

2016.09.24

Helyi

Sárkányhajóval és biciklivel jutott el célpontjához az a zászló, amellyel a környezettudatos közlekedésre kívánták felhívni a figyelmet Göd, Dunakeszi, valamint három budapesti kerület önkormányzatai a mobilitási hét keretén belül.

Hétmilliárdból zöldül a váci cementgyártás

2016.05.23

Gazdaság

Jelentős környezetvédelmi beruházásba kezd a Duna-Dráva a porkibocsátás minimalizálása érdekében.

Önkéntesen a tiszta környezetért

2016.04.30

Fókuszban

A Pest Megyei Kormányhivatal a hagyományokhoz híven idén is csatlakozott a TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz.

Hőbontásos hulladékhasznosítás a XXI. században

2016.02.24

Fókuszban

Környezettudatossági hetet tartanak a Budakeszi Vadasparkban

2018.03.20

Ajánló

Játékos formában lehet majd többet megtudni a szelektív hulladékgyűjtésről, a program egyben hasznos, szabad levegőn töltött időt biztosít a gyerekeknek a tavaszi szünetre.

Láthatatlan gyilkos pusztítja az óceán szűrögetőit

2018.02.05

A planktonokkal megegyező méretű műanyag szemcsék fokozatosan rakódnak le a bálnák testében, egy elpusztult példányban 800 kilogrammnyi műanyagot találtak.

Mindenkinek lefaragják a lábnyomát szombaton az Akváriumban

2017.10.12

Ajánló

Környezettudatosságról szóló fesztivált szervez a Földgömb magazin, az ingyenes program keretében izgalmas előadásokon és játékos feladatokon keresztül bővíthetjük tudásunkat.

Győzött a civil ellenállás, nem épül transzformátor Pilisszántón

2017.07.22

Fókuszban

Az önkormányzat békét akar, így a beruházásért cserébe beígért forrást más úton igyekszik biztosítani a tornaterem-felújításhoz.

Környezetbarátabbá válik Szentendre: e-töltőállomások épülnek

2017.05.05

Helyi

Még idén három helyszínen létesül az autók számára elektromos töltőállomás, miután a város elnyerte a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati támogatását.

Idén is versenybe szállnak a legvirágosabb települések

2017.04.10

Országos

Huszonnegyedik alkalommal keresik a gondozott, virágos és fenntartható városokat és falvakat, melyek hazánkat európai szinten is képviselhetik.

Zöld Iroda nyílt a budai Hegyvidéken

2016.12.14

Helyi

A bútorai újrahasznosított papírból készültek, az ügyintézés és a tanácsadás mellett közösségi programokat is szervez, továbbá projekteket menedzsel.

Svájci-Magyar Együttműködési Program a környezet védelméért

2016.05.24

Fókuszban

Környezetvédelmi program indul Dunakeszin

2016.05.04

Fókuszban

Dunakeszi Város Önkormányzata pályázatot nyújt be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt „Szemléletformálási programok” című felhívásra.

Gyömrő is csatlakozott

2016.03.18

Helyi

Az idén is megrendezi a "Te Szedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért" akciót az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága.

Zöld Híd Program Hulladékgazdálkodása

2016.02.22

Fókuszban

A Zöld Híd Programnak változó jogi és gazdasági környezetben kellett egy időtálló rendszert megterveznie és működtetnie 2002-es alakulásától. Hat éve már nonprofit kft -ként kezeli Észak-kelet Pest és Nógrád Megye 108 településének lakossági hulladékát. Az elmúlt évek egyre kiszámíthatatlanabb hulladékgazdálkodási politikája, az erőltetett rezsicsökkentés, és a tervezett totális államosítás miatt persze kérdéses hogy meddig.