2024.05.22, Szerda
Környezettudatos lépések a Budapest Parkban
Illusztráció (budapestpark.hu)

Környezettudatos lépések a Budapest Parkban

MTI

2020.03.15. 07:31

A felkért zenészek nem megírt szöveget mondanak, mindannyian saját gondolataikat, élményeiket osztják meg a nézőkkel.

A kilencedik évada előtt álló Budapest Park minden területen odafigyel a környezettudatosságra, idén újabb lépéseket tesz ennek érdekében.

"Tavaly 600 ezren fordultak meg nálunk, ez nagy felelősség, nagyon sokan követnek minket a közösségi oldalakon is. Amellett, hogy koncerthelyszínként működünk, fontos feladatunk, hogy edukáljuk is a közönségünket" - fogalmazott Kólya Dániel, az intézmény ügyvezetője. Mint elhangzott, környezetvédelmi témájú videósorozatot indítottak ismert magyar zenészekkel.

A Zenészek Ökoforradalmi Sorozatában a Youtube-on és Facebookon hét epizódon keresztül járnak körbe fontos témákat a közlekedés környezetszennyező hatásaitól a műanyagfelhasználáson át a fenntartható divatig.

A sorozatban a Follow The Flow, Schoblocher Barbara, Beck Zoli, Puskás Peti, Farkasházi Réka, Wolfie, Columbo és Fluor Tomi szerepel.

"A felkért zenészek nem megírt szöveget mondanak, mindannyian saját gondolataikat, élményeiket osztják meg a nézőkkel" - jegyezte meg az ügyvezető. Kitért arra, hogy együtt dolgoznak egy szakemberekből álló klímaszakértői csapattal, amely hasznos tanácsokat és módszereket ad a látogatóknak a klímaváltozás megállítása érdekében.


Műanyag pohár helyett repohár

A 2020-as szezonban a Parkban csökkentik a PET palackok számát, az egyszer használatos műanyag helyett bevezetik a repoharat, ezt több budapesti klubbal, szórakozóhellyel, helyszínnel összefogva egyedi, tokennel működő konstrukcióban.

A helyben keletkező hulladékot szelektíven kezelik, a tavalyi évtől szívószálat csak kérésre adnak a vendégeknek, figyelmet fordítanak a vízfelhasználás takarékosságára, emellett a Park környékét is zöldebbé teszik.

HelyikörnyezetvédelemkörnyezetbarátBudapest Park