2024.03.29, Péntek
Idén is lerakják az autót és buszra szállnak a budapestiek
Illusztráció

Idén is lerakják az autót és buszra szállnak a budapestiek

mti.hu

2019.05.29. 16:29

A kampány célja, hogy bátorítsa a lakosságot a fenntartható közlekedés alternatíváira.

Hirdetés

Budapest idén is csatlakozik az Európai mobilitás hét című programhoz, amelynek keretében szeptember 22-én tarthatják majd meg az autómentes napot. A fővárosi önkormányzat megbízásából 2012 óta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szervezi és bonyolítja az Európai mobilitási hetet és annak központi eseményét, az európai autómentes napot.

Az Európai mobilitási hét, amely a fenntartható városi mobilitás témában szervezett kampány, az Európai Unió támogatásával valósul meg. Az eseményt Európa-szerte minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg. A kampány célja, hogy bátorítsa a tagállamok helyi hatóságait arra, hogy bevezessenek és népszerűsítsenek fenntartható közlekedési intézkedéseket, és felhívják a lakosság figyelmét a közlekedési alternatívákra.

Akár arany díjat is nyerhet a város

A programhoz való csatlakozásról szóló nyilatkozatban megjelölt mindhárom kritérium vállalásával Budapest "arany szintű résztvevővé" válik, ily módon jogosult arra, hogy jelöljék az Európai mobilitási hét díjra.

A feltételek a következők:

  1. Tevékenységi hét szervezése.
  2. Egy tartós intézkedés megvalósítása.
  3. Autómentes nap szervezése.

A BKK az Európai mobilitási hét keretében felhívja a figyelmet a már rendelkezésre álló alternatívákra, bemutatja az elmúlt egy év eredményeit és a jövőre vonatkozó terveket, továbbá a rendezvénysorozattal felhívja a lakosság figyelmét a levegőtisztaság és az élhető város fontosságára.

HelyiBudapestkörnyezetvédelemkörnyezetbarát